Geoană: Iniţiativele legislative populare, pe baza a o sută de mii de semnături, sunt o cale de urmat

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că iniţiativele legislative populare, pe baza a cel puţin o sută de mii de semnături, reprezintă "o cale de urmat" şi că strângerea a câteva milioane de semnături împotriva măsurilor de austeritate ar crea o mişcare populară deosebită.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Iniţiativele legislative populare, pe baza a o sută de mii de semnături, sunt o cale de urmat

Geoană: Iniţiativele legislative populare, pe baza a o sută de mii de semnături, sunt o cale de urmat (Imagine: Andrei_Spirache/Mediafax Foto)

Geoană s-a declarat de acord cu "moţiunea de cenzură populară" pe care doreşte să o iniţieze liderul PSD, Victor Ponta, precizând că el însuşi a sugerat ideea unei petiţii naţionale, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, reunit înaintea impunerii măsurilor de austeritate.

"Eu am sugerat ideea unei petiţii naţionale de ceva timp. Cred că până la urmă ideea de a încerca să mobilizăm, fără a politiza excesiv, energiile şi frustrările poporului român este o idee foarte bună. Va trebui să-i găsim o finalitate din punct de vedere juridic şi politic", a spus Geoană.

El a arătat, pe de altă parte, că iniţiativele legisaltive populare sunt "o cale de urmat".

"Există şi iniţiative legislative populare, pe baza a cel puţin o sută de mii de semnături, şi aici este o cale de urmat. Dar cred că cel puţin câteva milioane de semnături, pe care sunt convins că le vom putea strânge şi nu doar prin partide, ci implicând şi oamenii obişnuiţi, voluntari, o campanie pe internet, ONG-uri, cred că s-ar putea face o mişcare populară absolut deosebită", a spus Geoană.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că va propune tuturor grupurilor parlamentare un text al unei moţiuni de cenzură, care urmează să fie depus la Parlament în momentul în care se vor strânge 236 de semnături, minimum necesar pentru adoptarea moţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici