Prima pagină » Politic » Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă

Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat, duminică, referitor la declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu despre suspendare şi anticipate, că întâi trebuie izgonită actuala guvernare şi că "până la Băsescu mai e distanţă".
Geoană: Întâi trebuie izgonit Guvernul, până la Băsescu mai e distanţă
11 iul. 2010, 15:05, Politic

Eu sunt în favoarea izgonirii de la putere a actualei guvernări. (…) De acolo mai departe, până la Băsescu, mai e distanţă. (…) Aici este prima obligaţie care o are Opoziţia. Când ajungem la paşii următori, astea sunt chestiuni de calcul politic. Nu mă interesează. Pe mine mă interesează să dăm o altă guvernare, rapid, acestei ţări. Iar de acolo încolo, toate variantele sunt deschise”, a spus Geoană.

El a precizat că PSD şi PNL trebuie să aibă înţelepciunea să depăşească lucrurile care le despart şi să înţeleagă că în acest moment e nevoie de o altă guvernare în Româniea.

E nevoie de o altă majoritate în România. E nevoie de o soluţie alternativă inclusiv la măsurile anticriză şi de relansare economică la ceea ce nu reuşesc să propună actualii guvernanţi. Pe mine mă interesează azi să dăm în următoaree câteva luni o altă guvernare, cu alt program de guvernare, cu alte soluţii, şi în care să putem să lăsăm un pic acest concurs de frumuseţe – care va marca mai multe puncte la alegerile din 2012″, a spus Geoană.

El a arătat că dacă actuala putere va mai sta încă trei ani, nu va mai exista ceva de guvernat. „Nu o să mai avem ce să guvernăm. Nu să mai avem o ţară care să mai stea în picioare dacă o să-i mai lăsăm să mai stea la putere încă trei ani de zile”, a spus Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că este pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu oricând aceasta ar fi posibilă şi necesară.

Antonescu a mai spus că este pentru parlamentare anticipate, din care să rezulte un Parlament „pe care să-l putem lua în serios”, menţionând că ar trebui să aibă loc şi prezidenţiale anticipate.