Geoană: La un an de la prezidenţiale, România pare a fi căzut pe mâna unor piraţi somalezi

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine, într-un raport intitulat "Încă un an de Băsescu, încă un an pierdut pentru România", distribuit parlamentarilor PSD, că, sub guvernarea Băsescu-Boc, ţara pare a fi pe mâna unor piraţi somalezi.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Geoană: La un an de la prezidenţiale, România pare a fi căzut pe mâna unor piraţi somalezi

Geoană: La un an de la prezidenţiale, România pare a fi căzut pe mâna unor piraţi somalezi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sub motto-ul "Împăratul este gol. Dar în loc să se îmbrace, el a decis să-i dezbrace pe ceilalţi", Geoană afirmă că, după un an de la alegerile prezidenţiale, modul în care România este guvernată arată ca şi cum ţara "a căzut pe mâna unor piraţi somalezi".

În raportul distribuit parlamentarilor PSD şi obţinut de MEDIAFAX, Geoană spune că nominalizarea lui Emil Boc, în urma alegerilor din 2009, pentru funcţia de premier a fost confirmarea faptului că pentru Traian Băsescu "nu poate exista armistiţiu şi negocierea nu e posibilă".

"Aşa a reînceput războiul româno-român, în care cei aflaţi la guvernare au întotdeauna dreptate, iar opoziţia merită călcată în picioare pentru că e comunistă, controlată de moguli şi nu are soluţii. S-a instaurat dictatura unei majorităţi solidare în rău", susţine fostul preşedinte al PSD.

Geoană spune că axa răului României a devenit Cotroceni-Modrogan-Piaţa Victoriei.

"O Românie sub asediul problemelor interne şi externe este tocmai rezultatul comportamentului unui preşedinte maniheist, care nu s-a ridicat niciodată, nici măcar formal, de la nivelul paradoxal al arbitrului-jucător", adaugă el.

Geoană apreciază că "Băsescu a ajuns mare" prin faptul că nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea, ci a construit vinovaţi.

"De data aceasta însă, Împăratul ştie că este gol, nu doar pentru că alţii l-au văzut aşa, ci pentru că, pentru prima dată în viaţa sa, acum un an, pe 6 decembrie, s-a uitat în oglindă şi a văzut că este gol. Însă în loc să i se facă ruşine şi să caute să repare ce a greşit, el a decis să ridice miza. În loc să se îmbrace pe sine, Împăratul a decis să-i dezbrace pe toţi ceilalţi", scrie Geoană.

El afirmă că guvernarea este pradă războiului intern din PDL dintre "gruparea Udrea-Falcă" şi "tripleta Blaga-Videanu-Berceanu".

Mircea Geoană vorbeşte şi despre UNPR, despre care spune că este "pionul, sau mai degrabă nebunul" de care avea nevoie Băsescu pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament, "un produs tipic al gândirii băsesciene".

"Adaugă bani, putere, influenţă, puţin şantaj şi implicarea serviciilor secrete, iar rezultatul final este un partid nici de stânga, nici de dreapta, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici mare, nici mic, ci exact potrivit pentru a asigura că în Parlament lucrurile sunt sub control. Are UNPR vreun viitor? Doar acela pe care îl va imagina preşedintele. Pentru că liniştea Preşedintelui este de nepreţuit, pentru UNPR s-au făcut sacrificii fără seamăn în Parlament. În Camera Deputaţilor s-au călcat în picioare Regulamente", afirmă fostul candidat prezidenţial.

El spune că românii au devenit "un popor obosit", iar optimismul acestei naţiuni "a fost ciuruit pe 6 decemebrie 2009".

"Mesajul pentru Traian Băsescu, acum, la sfârşitul primului an din ultimul său mandat este: Destul este destul, domnule Preşedinte! Ajunge cu conflictele, ajunge cu divizarea şi asmuţirea românilor unii împotriva celorlalţi, ajunge cu starea de nesiguranţă, ajunge cu neîncrederea! Acum este momentul în care noi toţi ne putem arăta măsura de bărbaţi de stat", mai scrie Geoană în finalul raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici