Geoană: Militarii români din Afganistan ajută direct flancul sudic al Federaţiei Ruse

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, într-un discurs rostit la recepţia de Ziua Naţională a Rusiei, că prezenţa militarilor români în Afganistan ajută în mod direct inclusiv flancul sudic al Federaţiei Ruse.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Militarii români din Afganistan ajută direct flancul sudic al Federaţiei Ruse

Geoană: Militarii români din Afganistan ajută direct flancul sudic al Federaţiei Ruse (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Prezenţa militarilor români în Afganistan ajută în mod direct inclusiv flancul sudic al Federaţiei Ruse. Coridoare de energie şi de comerţ care să lege Asia de Europa reprezintă o sursă de progres şi de emancipare socială pentru Rusia, România şi Europa", a spus Geoană.

El a menţionat totodată în discursul său că evoluţiile proeuropene de la Chişinău nu reprezintă un succes al României, ci rezultatul unui proces democratic al R. Moldova.

"Evoluţiile din Ucraina nu reprezintă un succes al Federaţiei Ruse, ci sunt rezultatul unui proces democratic din această mare ţară europeană. Succesul forţelor proeuropene de la Chişinău nu reprezintă succesul României, ci rezultatul unui proces democratic din R.Moldova. Şi interesul comun al comunităţii euro-atlantice şi al Federaţiei Ruse este de a vedea acest spaţiu dintre noi nu ca o zonă tampon de tipul jocului de real politik pe care l-am practicat cu efecte devastatoare în Europa în ultimii 200 de ani, ci într-o fază de cooperare şi de integrare reală cu o fază ultimă - atragerea Federaţiei Ruse în comunitatea democraţiilor occidentale", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a reiterat că România consideră relaţia cu Federaţia Rusă o prioritate strategică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici