Geoană: Moţiunea de cenzură, obligatorie pentru Opoziţie dacă Guvernul îşi asumă răspunderea

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea BPN al PSD, că depunerea unei moţiuni de cenzură reprezintă un gest elementar şi obligatoriu pentru Opoziţie, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul de măsuri de reducere a pensiilor şi salariilor.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Moţiunea de cenzură, obligatorie pentru Opoziţie dacă Guvernul îşi asumă răspunderea

Geoană: Moţiunea de cenzură, obligatorie pentru Opoziţie dacă Guvernul îşi asumă răspunderea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe acest tip de măsuri complet neraţionale şi antisociale de reducere de-a valma a pensiilor şi salariilor şi a avantajelor sociale, în mod obligatoriu Opoziţia va trebui să introducă moţiune de cenzură, dacă va fi vorba de asumarea răspunderii. Este un gest elementar din partea noastră", a spus Geoană.

El a arătat că nu moţiunea de cenzură este un scop în sine, ci găsirea şi implementarea unor soluţii alternative.

"Sunt soluţii alternative de reducere a cheltuielilor bugetare şi fără să nenorocim milioane de români cu venituri mici", a spus Geoană.

El şi-a manifestat convingerea că, din cele cinci milioane de votanţi care au acordat încrederea la alegerile prezidenţiale candidatului PSD, un număr mare se va găsi în stradă, la acţiunile de protest de miercuri, din Piaţa Victoriei, dar a precizat că acţiunile PSD, ca instituţie, ţin de o decizie pe care trebuie să o ia conducerea partidului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern, una pe lipsa măsurilor anticriză, iar a doua dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe măsurile convenite cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici