Geoană: Negocierea PSD-PNL-PC despre ponderea jucătorilor trebuie să lase locul mai mult soluţiilor

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că liderii unei eventuale alianţe PSD-PNL-PC trebuie să pună mai mult accentul "pe partea de ofertă şi pe cea de soluţii", el apreciind că românii sunt "prea puţin interesaţi în ce proporţii se vor împărţi fotoliile de parlamentar".

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Geoană: Negocierea PSD-PNL-PC despre ponderea jucătorilor trebuie să lase locul mai mult soluţiilor

Geoană: Negocierea PSD-PNL-PC despre ponderea jucătorilor trebuie să lase locul mai mult soluţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mircea Geoană a amintit că a fost unul dintre principalii susţinători ai unei alianţe PSD-PC-PNL.

"Rămân consecvent opiniei mele că o construcţie solidă şi serioasă, nu atât în rândul opoziţiei, cât una capabilă să asigure un alt tip de guvernare României şi o altă viziune este necesară. În ce termeni, în ce condiţii, sunt rezervat până nu văd elemente mai concrete", a comentat Geoană.

Preşedintele Senatului a spus că, în opinia sa, liderii acestei alianţe trebuie să pună accentul pe soluţii.

"Pe mine mă interesează mai mult şi încurajarea mea către liderii acestei construcţii este să pună mai mult accentul pe partea de ofertă şi pe cea de soluţii. Sunt prea puţin interesaţi românii în ce proporţii se vor împărţi fotoliile de parlamentar în cadrul acestei construcţii, sunt prea puţin interesaţi românii în ce proporţii şi în ce modalitate se vor alege primarii sau preşedinţii de Consilii Judeţene. Aceste lucruri sunt importante fără îndoială, dar negocierea cu privire la ponderea jucătorilor în această construcţie trebuie să lase locul mai mult soluţiilor", a spus Geoană.

El s-a declarat convins că PSD are în această privinţă o contribuţie extrem de importantă "pentru că oricât de mult am vorbi despre valenţele teoriilor neoliberale, este clar că, în acest moment, o viziune în care o social-democraţie modernă împreună cu elemente de liberalism ar putea să reprezinte o variantă interesantă pentru dezvoltarea României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici