Geoană: Nu suntem o ţară bananieră în care pofta cuiva e mai puternică decât voinţa poporului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că majoritatea parlamentară care se va forma după alegerile din 30 noiembrie trebuie să guverneze, pentru că România "nu este o ţară bananieră în care pofta cuiva e mai puternică decât voinţa poporului", şi nu îşi permite să intre într-o criză.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu suntem o ţară bananieră în care pofta cuiva e mai puternică decât voinţa poporului

Geoană: Nu suntem o ţară bananieră în care pofta cuiva e mai puternică decât voinţa poporului (Imagine: MediafaX Foto)

Geoană a afirmat că majoritatea care se va forma în Parlament după alegerile din 30 noiembrie trebuie să guverneze ţara, pentru respectarea principiilor democratice, oricât "s-ar băga cineva în seamă".

Liderul PSD a spus că cel mai grav lucru care s-ar putea întâmpla este ca România să treacă printr-o criză instituţională sau constituţională după alegerile parlamentare, situaţie care ar duce la accentuarea crizei care a prins deja România în vârtej.

"Nu suntem o ţară bananieră în care pofta cuiva e mai puternică decât voinţa electoratului", a continuat el.

Geoană a spus că România nu poate pierde timp cu blocaje legate de formarea guvernului, iar noul Guvern ar trebui să "intre serios în pâine", după Sărbătoarea Sfântului Ion, având nu doar un buget aprobat, ci şi un plan de măsuri anticriză.

"Orice zi pierdută în scandal şi instabilitate vulnerabilizează România. Aviz celor care se gândesc la astfel de scandaluri", a declarat el.

Liderul social-democrat a făcut aceste afirmaţii la o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici