„În condiţiile în care preşedintele Senatului nu îşi face treaba aşa cum ar trebui să şi-o facă al doilea om în stat, cred că acest demers este justificat. Faptul că nu cunoaşte procedurile s-a văzut şi la faptul că a ascultat foarte docil ceea ce i-a spus grupul parlamentar, acela de a nu băga pe ordinea de zi solicitarea parlamentarilor PDL”, a spus Preda.
Întrebat dacă senatorii PDL au avut avizul conducerii partidului pentru a declanşa procedura de revocare a lui Geoană, Preda a răspuns: „Nu există la asemenea nivel să nu aibă avizul conducerii. Poate nu am fost eu la BPN. E posibil să nu fi fost nici doamna Turcan. În general, e nepermis să faci un asemenea demers fără a avea aprobarea în BPN, dar eu cred că au avut aprobarea din moment ce au făcut acest demers”.
Despre câştigul partidului în urma revocării lui Mircea Geoană, Cezar Preda a spus că PDL va face propunerea de revocare şi va vedea ce va hotărî Curtea Constituţională în urma procedurii.
„Câştigul politic al PDL este că, în condiţiile în care Mircea Geoană nu va mai fi preşedintele Senatului, atunci acesta va reveni PDL„, a concluzionat el.
La rândul său, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat că Mircea Geoană nu mai are dreptul moral sau calităţi morale pentru a conduce Senatul, întrucât a încălcat Regulamentul şi s-a aflat în dezacord cu ceea ce înseamnă procedură în Senat sau respectarea unor legi sau a votului populaţiei.
„Cred însă că cel mai corect ar fi fost ca această decizie, ţinând cont că ea este una cu implicaţii pe termen lung, să fie luată aici, în BPN”, a mai spus Turcan, precizând că le va transmite punctul său de vedere colegilor senatori din conducerea partidului.
„Eu mi-am spus punctul de vedere, şi anume că această decizie priveşte partidul şi ar fi trebuit să fie luată în BPN, pentru că este o decizie politică şi afectezază şi imaginea PDL”, a adăugat Raluca Turcan.
Despre şansele acestui demers, Raluca Turcan a spus: „Este discutabil, nu mă hazardez să spun acum ce şanse are de reuşită, însă vom vedea”.