Geoană: PSD nu a profitat suficient de prăbuşirea PDL şi acutizarea problemelor sociale din România

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că PSD "nu a profitat" suficient de mult de pe urma "prăbuşirii" PDL şi de "acutizarea problemelor sociale" din România, el spunând că "lucrul bun" care s-a întâmplat după un an de mandat al lui Victor Ponta este perfectarea relaţiei cu PNL.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD nu a profitat suficient de prăbuşirea PDL şi acutizarea problemelor sociale din România

Geoană: PSD nu a profitat suficient de prăbuşirea PDL şi acutizarea problemelor sociale din România (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează raportul de autoevaluare după un an de mandat al liderului PSD, Victor Ponta, Mircea Geoană a spus: "Este natural să faci o autoevaluare. Nu văd o mare problemă cu această autoevaluare. În politică există un singur criteriu, cel al intenţiei de vot faţă de formaţiunea politică respectivă. Există o preocupare cu privire la faptul că partidul nostru, care stă bine în sondaje, nu a profitat suficient de mult de prăbuşirea şi căderea dramatică a PDL. Cred că PSD putea să profite mai mult de degringolada puterii şi de acutizarea problemelor sociale ale românilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întrebarea privind prestaţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, Mircea Geoană a răspuns că în acest an dificil şi agitat lucrul bun care s-a întâmplat a fost perfectarea relaţiei cu PNL.

"A fost un an dificil, un an agitat. Lucrul bun care s-a întâmplat în acest an a fost perfectarea relaţiei cu liberalii. Cred că dacă am fi avut structurată această relaţie încă de anul trecut Guvernul Boc nu ar mai fi fost azi la putere. Am fi câştigat un an. Nu pentru noi, ci pentru această ţară", a spus Geoană.

Mircea Geoană a apreciat că alianţa cu PNL ar putea duce la crearea unui bloc puternic, care să câştige majoritatea voturilor la alegerile parlamentare, astfel încât să nu mai depindă nimeni de preşedintele Traian Băsescu pentru formarea viitorului Cabinet.

"Publicul nostru aşteaptă în continuare mesaje social-democrate, păstrarea atractivităţii comunicatorilor noştri şi, împreună cu liberalii, care şi ei au nevoie să-şi păstreze propriul electorat, să-şi păstreze propria identitate, să putem face un bloc care să câştige suficient de multe voturi astfel încât să nu mai depindem de domnul Băsescu pentru formarea viitorului Guvern", a mai spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de premier, chiar din 2012, menţionează raportul lui Victor Ponta după un an de mandat la şefia partidului, la capitolul "obiective în curs", un "obiectiv realizat" fiind că "PSD a decis că nu mai acceptă să guverneze dacă nu are premier propriu".

Raportul preşedintelui PSD Victor Ponta după un an de mandat notează că, din 22 de obiective asumate prin programul "România Corectă", şapte sunt realizate, zece demarate, două în curs şi trei nerealizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici