Geoană: Regret decizia lui Toma;e păcat ca cei mai buni dintre noi să fie obligaţi să părăsească PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în comuna doljeană Bratovoieşti, că regretă demisia senatorului Ion Toma din PSD, întrucât a făcut performanţă pentru formaţiunea social-democrată "cu vârf şi îndesat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1 afișare

Mircea Geoană a declarat, referindu-se la demisia senatorului Ion Toma din PSD, că este "un mare păcat" ca cei mai buni membri ai partidului să fie "obligaţi" să părăsească formaţiunea social-democrată.

"Eu regret enorm decizia domnului senator Toma de a demisiona. Am încercat să fac tot ce a depins de mine să-l determin să nu facă acest gest. Este un om care a câştigat în judeţul Olt peste 80 de primării. A făcut performanţă pentru acest partid cu vârf şi îndesat. Este unul dintre campionii acestui partid. Este un mare păcat că ajungem la situaţii ca cei mai buni dintre noi să fie obligaţi să părăsească acest mare partid", a declarat fostul preşedinte al PSD.

Mircea Geoană a ajuns, vineri după-amiază, în comuna Bratovoieşti, însoţit de deputaţii Florentin Gust şi Ion Călin, pentru a participa la o acţiune de donaţie de carte.

Senatorul Ion Toma, a cărui excludere din PSD a fost propusă de organizaţia Olt, şi-a înaintat, vineri, demisia din partid. Ion Toma a declarat, pentru "Gândul", că nu se va alătura altui partid şi a precizat că va vota moţiunea de cenzură depusă de USL, deoarece este în beneficiul românilor.

De asemenea, într-o scrisoare adresată preşedintelui partidului, Victor Ponta, Ion Toma afirmă că nu regretă prietenia cu Mircea Geoană, menţionând că, în prezent, a fi prieten cu preşedintele Senatului pare a fi "păcatul cel mai grav" în formaţiune.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, miercuri, în BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici