- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (26.05.2023, 15:26)
- Gabriel Pecheanu
Geoană: Transparenţa şi combaterea corupţiei, importante pentru ca România să-şi atingă potenţialul
„Buna guvernare, transparenţa şi combaterea corupţiei sunt importante pentru ca România să-şi atingă potenţialul strategic, economic şi uman”, afirmă, vineri, secretarul general al NATO, Mircea Geoană, în timpul unui eveniment organizat de Institutul Aspen România.
Urmărește
230 afișări
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că „buna guvernare, transparenţa şi combaterea corupţiei sunt importante pentru a ne asigura că adevăratul potenţial, strategic, economic şi uman al României este eliberat”.
El a adresat un mesaj în deschiderea dezbaterii intitulate „Europa în ascensiune - un nou centru de greutate: O nouă perspectivă asupra Europei de sud-est, centrale şi de est", organizate de Institutul Aspen România, în perioada 25-26 mai, la Bucureşti, sub egida „Bucharest Forum - Un nou program european de arhitectură”.
Geoană a subliniat că „centrul de greutate al Europei se mută spre est şi există o şansă reală ca Europa Centrală, Europa de Sud-Est şi, desigur, Europa de Est, să devină mult mai robuste din punct de vedere politic, economic şi tehnologic”.
„Trebuie să spun, de asemenea, un lucru important, de care nu ar trebui să ne ferim. Buna guvernanţă contează. Transparenţa contează. Lupta împotriva corupţiei contează. Uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendinţa de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem şi instituţiile politice, economice şi de stat de drept, precum şi mecanismele de control şi echilibru, astfel încât adevăratul potenţial, strategic, economic şi uman, să fie eliberat”, punctează secretarul general adjunct al NATO.
„Nu există nicio posibilitate ca o regiune să se dezvolte, iar celelalte, nu. Cred că acesta este momentul ca fosta Europă comunistă, noii veniţi în NATO şi UE, să ajungă la maturitate deplină, la un nivel deplin de influenţă, la un nivel deplin de dezvoltare şi, de asemenea, la un nivel deplin de stimă de sine, de respect şi de potrivire a valorii strategice, pe care o avem cu toţii în această regiune, cu puterea economică şi politică”, încheie Geoană.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură a fost aprobată
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe