Geoană: Verdictul ÎCCJ în cazul Voiculescu nu afectează activitatea acestuia la conducerea Senatului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că verdictul ÎCCJ în cazul lui Dan Voiculescu este subiect politic, ce poate avea consecinţe politice sau juridice, dar nu şi instituţionale, iar decizia instanţei nu afectează activitatea liderului conservator la conducerea forului legislativ.

Urmărește
2 afișări

Întrebat în legătură cu decizia ÎCCJ în cazul Voiculescu, Geoană a răspuns: "E un subiect politic. Evident că aici, din punct de vedere al Senatului, nu există consecinţe instituţionale. Evident, există posibile consecinţe politice sau juridice, dar din punct de vedere instituţional, activitatea domnului Dan Voiculescu în conducerea Senatului este practic neafectată de această decizie".

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că decizia ICCJ în cazul său este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici