George Simion: Viitorul guvern AUR va fi compus din maxim 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat

  • Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă susţinută pe Transfăgărăşan, că viitorul guvern va fi compus din 12 ministere şi 50 de secretari de stat.
  • El spune că va exista un singur minister al Construcţiilor şi Transporturilor Publice.
Urmărește
583 afișări
Imaginea articolului George Simion: Viitorul guvern AUR va fi compus din maxim 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat

George Simion: Viitorul guvern AUR va fi compus din maxim 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat

George Simion, candidatul AUR pentru alegerile prezidenţiale, a lansat, sâmbătă, pe Transfăgărăşan, „Planul Simion pentru Transport”.

„Nu voi accepta batjocura prezentului în care închidem Valea Oltului şi paralizăm jumătate din ţară pentru a construi nişte turci un drum tehnologic, doar ca să aibă ministrul transporturilor cum să-şi ascundă ceasul mai bine. De asta am ajuns unde am ajuns, din păcate, în 50 de ani. Singura ţintă a ultimilor 34 de ani a fost subjugarea economică a românilor şi creşterea artificială a datoriei externe”, a declarat liderul AUR.

Preşedintele AUR adaugă: „Nu o să fim luaţi în seamă dacă avem conducători slabi, precum Grindeanu, precum Traian Băsescu pe care l-am avut preşedinte şi care a distrus a patra putere maritimă din Europa”.

Simion afirmă că investiţiile care erau aproape gata în sistemul portuar, în căile ferate, în sistemul energetic românesc, trebuie duse la bun sfârşit.

„Nu a avut cine până acum, pentru că din 1989 până în prezent suntem o ţară ocupată, o ţară subjugată şi o ţară care nu este lăsată să aibă autostrăzi. O spun cu cea mai mare responsabilitate şi nu voi ezita şi în perioada acestei campanii, aşa cum am făcut-o în cariera politică de patru ani pe care o am, să spun adevărul şi aşa cum o voi face în orice funcţie voi ocupa în statul român. Trebuie să ne scoatem din vocabular ideea asta că nu se poate! Trebuie să contestăm pe oricine ne interzice dreptul nostru de a exista suveran şi în condiţii de egalitate cu celelalte state ale lumii (...) Vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât”, a afirmat liderul AUR.

Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor, unite într-un singur minister

George Simion a arătat că în arhitectura viitorului Guvern AUR, compus din maxim 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat, nu vom mai avea separat Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

„În modalitatea în care a funcţionat guvernul până acum, în actuala arhitectură guvernamentală, ce am făcut prin Ministerul Transporturilor a fost să construim săli de sport în pantă şi să facem investiţii inutile. Vom avea un singur minister puternic, un minister al construcţiilor şi transporturilor publice. Şi începem cu kilometrii de autostradă, mult prea puţini, care ne mănâncă ani din viaţă, la fel cum ne mănâncă, de exemplu, lipsa de infrastructură feroviară. Ne-am convins, cred, cu toţii, de la vestita autostradă Bechtel, că mare parte din constructorii străini au venit, de fapt, aici să ia şpagă, să ia bani nemeritaţi şi fără să demonstreze mare lucru”, a explicat preşedintele AUR.

Acesta a spus că strategia Planului Simion pentru autostrăzi este aceea de a lucra preponderent cu constructori români şi cu materiale româneşti.

„Vom da prioritate constructorilor români care au arătat că se poate şi care nu îşi vor închide firma mâine exportând banii, ci vor lăsa banii în ţară. (...) Putem, noi românii, cu ce avem în ţară, colaborând în condiţii de egalitate, în condiţii echitabile cu toate celelalte naţiuni ale lumii”, a spus liderul AUR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici