- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gerea: Schimbarea mea din funcţie este "clar" pur politică. BILANŢUL celor mai puţin de patru luni de mandat la Ministerul Economiei
Andrei Gerea spune că schimbarea sa din funcţia de ministru al Economiei este "clar" pur politică, dar că nu are nimic să-i reproşeze preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ba chiar îi mulţumeşte că i-a oferit ocazia să ajungă în acest minier.
Andrei Gerea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Îi mulţumesc preşedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru că mi-a dat şansa să ajung la acest minister, nu am nimic să-i reproşez. Urmează să demisionez, luni la prima oră o depun premierului", a declarat vineri Gerea, la finalul mandatului săum de sub patru luni la Ministerul Economiei.
Întrebat dacă schimbarea sa din funcţie este de natură pur politică, el a afirmat "clar".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Nu mi s-a reproşat nimic, această schimbare vine din dorinţa să fie dat un suflu nou, s-a dorit o echipă nouă, probabil compatibilă între personalităţile care o compun. M-am bucurat de cuvinte de apriciere de la Antonescu, ca şi în fotbal, chiar dacă echipa merge, schimbarea antrenorului poate aduce un plus", a spus Gerea.
Industria minieră poate redeveni profitabilă
Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat vineri că Legea minelor nu este dedicată proiectului Roşia Montană, iar în România este nevoie de relansarea industriei miniere, care poate fi profitabilă.
"Suntem într-un punct în care putem crede că industria minieră poate redeveni profitabilă. (...) Roşia Montană se poate face şi acum dacă îşi ia toate avizele de la Cultură şi de la Mediu. Nimic din ce poate fi elaborat aici la Ministerul Economiei nu poate ajuta exploatarea de la Roşia Montană", a afirmat Gerea în ultima sa conferinţă de presă ca ministru al Economiei.
El a adăugat că Legea minelor reglementează "accizarea evaziunii fiscale şi a lipsei de control în privinţa apei minerale", iar acest lucru va aduce avantaje direct la bugetul de stat.
Premierul Victor Ponta a declarat în luna ianuarie că Legea minelor este absolut necesară, având în vedere că România are multe resurse naturale şi multe situaţii de blocaj, el arătând că este "treaba" Parlamentului să se ocupe de elaborarea acesteia.
Gerea a făcut un bilanţ al celor mai puţin de patru luni de mandat la Ministerul Economiei, şi a spus că Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Monetar Internaţional au aceeptat ştergerea datoriilor companiilor din industria de apărare.
"S-a aprobat ştergerea a 1 miliard de lei din totalul datoriilor de 1,7 miliarde de lei. Pur şi simplu trebuia să cerem", a mai spus Gerea.
Gerea: Au fost companii care mi-au spus că nu sunt dorite la privatizarea Oltchim
"Ştiam deja că la Oltchim lucrurile nu stăteau deloc bine. (...) Unii investitori mi-au spus că n-ar fi tocmai doriţi să participe la privatizare. Din noiembrie am constatat că interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii într-adevăr capabile să opereze un astfel de combinat. Avem acum consorţii din China, România, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia şi avem discuţii şi cu companii din Rusia", a declarat Gerea vineri, la a doua sa conferinţă de presă şi ultima în calitate de ministru al Economiei.
Gerea a preluat această funcţie în urmă cu mai puţin de patru luni.
"Oltchim nu poate funcţiona decât integrat cu combinatul de la Piteşti", a mai spus Gerea.
În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.
Recent, creditorii Oltchim au aprobat prelungirea cu două luni, din 31 ianuarie până în 28 martie, a perioadei de vânzare a activelor companiei, la solicitarea potenţialilor investitori. Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO