Giurgiu (PDL) vrea eliminarea importului de manuale şcolare pentru elevii minorităţilor naţionale

Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune în Parlament un proiect de modificare a Legii educaţiei care prevedere eliminarea importului de manuale şcolare pentru elevii minorităţilor naţionale, astfel încât acestea să fie tipărite în România pentru a încuraja economia naţională.

Urmărește
2 afișări

Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că banii de la bugetul de stat nu trebuie folosiţi pentru plata importului de manuale şcolare, în condiţiile în care România dispune de capacităţi tehnice privind tipărirea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Voi depune în Parlament un proiect de modificare a articolului nr. 45 din Legea educaţiei referitor la manualele în limbile minorităţilor. Propun eliminarea importului de manuale şcolare pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, pentru că nu sunt de acord ca de la bugetul de stat să se plătească astfel de manuale aduse din străinătate. Avem capacităţi tehnice astfel încât aceste manuale şcolare să fie tipărite în România. Pot fi elaborate în străinătate, dar tipărite în ţara noastră", a spus Giurgiu.

Potrivit acestuia, prin proiect vor fi încurajate tipografiile româneşti, care vor avea comenzi, dar şi tipografii români, care vor avea de lucru, încurajându-se, astfel, economia naţională.

Proiectul de modificare a Legii Educaţiei va fi depus, luni, la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici