Gondor arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că priveşte „drept normală atitudinea USL prin care nu depune o moţiune de cenzură împotriva acestei asumări a Guvernului Boc şi prin care îşi asumă partea lor de vină şi responsabilitate pentru amăgirea cadrelor didactice”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deputatul afirmă că, la sfârşitul anului 2008, „în spiritul României mândre şi prospere promovate de premierul Tăriceanu”, parlamentarii „de bună credinţă” de la toate partidele au votat creşterile salariale cu 50 de procente.
„Parlamentarii au folosit informaţiile Guvernului de atunci şi au gândit corect şi moral că, dacă România noastră este atât de prosperă precum ni se spunea, profesorii nu merită marginalizaţi, ci trebuie apreciaţi la justa lor valoare” afirmă Gondor.
Parlamentarul îşi exprimă speranţa că, în cadrul şedinţelor USL, reprezentanţii PSD le vor explica celor de la PNL „situaţia delicată în care sunt puse partidele în faţa cadrelor didactice din cauza dezinformării premierului Tăriceanu”.
„Tăriceanu, în setea oarbă de voturi, promova o Românie cu o bogăţie de carton fără vreo legătură cu realitatea, iar faptul că USL nu introduce o moţiune de cenzură arată acceptarea matură a vinovăţiei liberale asupra situaţiei create (…) Premierul Tăriceanu, un fin apărător al neoliberalismului dâmboviţean cu iz socialist, a indus o ţară întreagă în eroare şi, mai apoi, pe sfârşitul mandatului său, a reuşit să blocheze prin ordonanţe neconstituţionale aplicarea Legii 221”, afirmă parlamentarul.
Marius Gondor spune că actualul Guvern a decis să îşi asume răspunderea „pe o iniţiativă prin care salariile cadrelor didactice sunt omogenizate la nivel de ţară”. „Începând probabil cu luna mai, nu vor mai exista profesori defavorizaţi în România pentru motivul că o instanţă dintr-un judeţ a fost mai îngăduitoare decât o alta”, mai arată deputatul, în comunicat.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni, ca şedinţa în care Guvenul îşi angajează răspunderea pe proiectele privind Dialogul Social şi salarizarea personalului didactic şi auxiliar din învăţământ pe 2011 să aibă loc în 18 aprilie, de la ora 16.00.
Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că USL a decis să nu participe la nicio procedură parlamentară şi să nu depună moţiune în cazul angajării răspunderii Executivului pe Codul de Dialog Social, aşa cum va proceda şi în privinţa angajării pe legea de plafonare a salariilor profesorilor.