Gorghiu, despre denunţul penal făcut de Iniţiativa România: Legitim, dar uşor prematur în cazul PNL
”Au depus pentru toţi candidaţii. Eu nu spun că nu este un demers legitim. Este un demers legitim să faci verificările pe semnături, dar este uşor prematur, în acelaşi timp, ieraţi-mi zâmbetul, candidatul nostru abia mâine îşi depune candidatura. Deci nu ai ce să verifici, la acest moment, şi să îl acuzi pe Cătălin Predoiu că ar fi făcut ceva la semnături. Să nu aveţi emoţii, la noi candidatura şi listele şi actele completate sunt de trei ori verificate de colegi şi nu avem niciun fel de emoţie”, a afirmat Gorghiu.
Ea arătat că dacă există suspiciuni este foarte bine să se depună denunţuri penale, afirmând că cei care nu au făcut lucrurile ”ca la carte”, potrivit noii legislaţii, nu au ce căuta în cursa electorală.
”Dacă există suspiciuni, şi înţeleg că la sectorul 1 ar exista această suspiciune de fals în semnături, atunci foarte bine, să se depună denunţuri penale, să se ancheteze, pentru că dacă nici în momentul ăsta nu am înţeles că lucrurile trebuie să fie făcute ca la carte, pe noua legislaţie elecotrală, însemnă că nu ai ce căuta în competiţia pentru alegerile locale”, a argumentat Gorghiu.
Conform calculelor şi informaţiilor asociaţiei Iniţiativa România, pentru candidatul Cătălin Predoiu, PNL a adunat aproape 1000 de semnături pe oră în zile de week-end şi circa 16 semnături pe minut, „folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu”. Predoiu şi Pocora au fost validaţi în cursa electorală pe 21-22 aprilie de către organizaţie, iar pe 26 aprilie se vor înscrie oficial.
„Pentru ca domnul Cătălin Predoiu şi doamna Cristina Pocora să poate candida, PNL a trebuit să strângă un minim de 22.000 de semnături (18000, respectiv 4000 de semnături). Cu alte cuvinte, Partidul Naţional Liberal a strâns cel puţin 7334 de semnături pe zi”, se susţine în denunţ.