- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (14.09.2015, 20:07)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gorghiu: Eurodeputaţii PNL nu vor fi sancţionaţi pentru votul asupra rezoluţiei PE privind migraţia
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că europarlamentarii PNL au votat în PE împotriva amendamentelor de instituire a unor cote obligatorii de refugiaţi, dar au votat rezoluţia finală pe această temă pentru mecanisme mai eficiente, arătând că nu se pune problema sancţionării lor.
Urmărește
131 afișări
Gorghiu: Eurodeputaţii PNL nu vor fi sancţionaţi pentru votul asupra rezoluţiei PE privind migraţia (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"În privinţa deciziei pe cote obligatorii sau cote voluntare, am văzut ieri vehiculată în spaţiul public ideea că europarlamentarii PNL au votat pentru cote obligatorii. Fals. Parlamentarii noştri din Parlamentul European nu au votat pentru cote obligatorii, au votat împotriva amendamentelor prin care se doreşte instituirea cotelor obligatorii, au votat contra acestor amendamente, dar au optat să voteze rezoluţia finală care solicita şi prevedea mecanisme mai eficiente pentru abordarea acestei probleme. Lucrul acesta se poate verifica pe site-ul Parlamentului European", a spus Gorghiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Ea a adăugat că nu se pune problema sancţionării europarlamentarilor PNL pentru acest vot din Parlamentul European.
"Nu există nevoia de a-i sancţiona pe parlamentarii români. Nu se pune problema sancţionării europarlamentarilor PNL pentru că poziţia lor a fost similară cu poziţia statului român", a adăugat Gorghiu.
Europarlamentarii români au exprimat, joi, 14 opţiuni "pentru", două "împotrivă" şi nouă abţineri la votul din PE referitor la propunerile Comisiei Europene privind cotele de repartizare a imigranţilor, iar alţi şapte eurodeputaţi români nu au votat.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul PE, Victor Boştinaru, Daniel Buda, Andi Cristea, Mircea Diaconu, Monica Macovei, Ramona Mănescu, Sigfried Mureşan, Norica Nicolai, Emilian Pavel, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Claudiu Tănăsescu, Adina Vălean şi Renate Weber au susţinut rezoluţia privind cotele obligatorii de migranţi.
Csaba Sogor şi Iuliu Winkler au votat împotrivă.
Doru Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin Ivan, Victor Negrescu, Damian Drăghici, Laurenţiu Rebega, Daciana Sârbu, Mihai Ţurcanu şi Traian Ungureanu s-au abţinut de la vot.
Cristian Buşoi, Viorica Dăncilă, Marian-Jean Marinescu, Sorin Moisă, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu şi Claudia Tapardel nu au votat.
Parlamentul European a aprobat joi propunerile Comsiei Europene privind gestionarea crizei refugiaţilor, inclusiv repartizarea a 160.000 de imigranţi între statele membre ale blocului comunitar, informează un comunicat al Legislativului european.
Noile propuneri privind managementul migraţiei, inclusiv relocarea a 120.000 de solicitanţi de azil în interiorul UE - în plus faţă de propunerea din mai privind relocarea a 40.000 de persoane -, un mecanism permanent de distribuţie, o listă a ţărilor de origine sigure, care să faciliteze repatrierile rapide ale solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost refuzate şi modalităţi legale de migraţie către UE, au fost propunerile prezentate de Comisie şi dezbătute în Parlament joi.
În urma dezbaterii, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie pe această temă cu 432 de voturi pentru, 142 împotrivă şi 57 de abţineri.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe