- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.09.2023, 19:33)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gorghiu: Legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depusă
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depus luni de PNL.
Urmărește
286 afișări
Gorghiu: Legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depusă
Alina Gorghiu spune că legea privind Registrul traficanţilor de droguri este un alt instrument prin care se luptă împotriva acestui flagel.
„Combate, în primul rând, traficul de droguri; are un rol preventiv; combate recidiva. Cei care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri vor fi obligaţi să ofere informaţii despre persoanele cu care intră în contact sau despre locurile prin care merg”, spune Alina Gorghiu.
Potrivit ministrului Justiţiei, vor fi introduse în registru persoane care au comis infracţiuni prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, cu modificările şi completările ulterioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
De exemplu, este vorba de persoane care au făcut trafic de droguri de risc şi de mare risc, atât în ţară, cât şi internaţional; persoane care îşi pun la dispoziţie locuinţa pentru consum de droguri; persoane care eliberează droguri de mare risc ştiind ca reţeta e falsă sau cei care administrează droguri de mare risc în afara condiţiilor legale; persoane care furnizează, în vederea consumului, de inhalanţi chimici toxici unui minor sau persoane careîndeamnă la consum de droguri de mare risc ori efectuează, fără drept, operaţiuni cu substanţe psihoactive şi cei care pretind că aceste substanţe ar fi autorizate.
Potrivit explicaţiilor ministrului, aceste persoane vor avea mai multe obligaţii, între care aceea de a se prezenta periodic la organele de poliţie pe raza cărora domiciliază sau îşi au reşedinţa, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informaţii relevante referitoare la: profesia, meseria sau activitatea pe care o desfăşoară; mijloacele de existenţă; persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact în mod direct şi sistematic; unităţile de învăţământ preuniversitare/universitar, taberele şcolare, cluburi, festivaluri sau orice loc frecventat în mod preponderent de persoana înregistrată în registru; adresa unde locuiesc; modalitatea de comunicare cu organele de poliţie.
Şi vor mai avea obligaţia de a anunţa, în prealabil, organul de poliţie pe raza căruia locuiesc, în cazul intenţiei efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 7 zile, inclusiv cu privire la localitatea de destinaţie, scopul deplasării, perioada de deplasare şi mijlocul de transport folosit; de a se prezenta la organul de poliţie pe raza căruia îşi stabilesc locuinţa pentru a comunica despre aceasta şi a fi luate în evidenţă, în termen de cel mult 3 zile.
„E important să dezbatem aceste soluţii în Parlament şi să găsim cea mai bună formă. Combaterea traficului de droguri este o prioritate!”, mai spune Alina Gorghiu.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe