Gorghiu: Mă aşteptam ca Lasconi să dea dovadă de empatie. Mesajul ei e toxic

Mă aşteptam ca o femeie, candidat la prezidenţiale, să dea dovadă de empatie, să înţeleagă drama prin care trece o victimă a violenţei domestice, afirmă Alina Gorghiu. „Mesajul lui Lasconi e toxic! Ideea că victimele suportă violenţa din interes material este profund deplasată”, adaugă ea.

Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Mă aşteptam ca Lasconi să dea dovadă de empatie. Mesajul ei e toxic

Gorghiu: Mă aşteptam ca Lasconi să dea dovadă de empatie. Mesajul ei e toxic

„Mă aşteptam ca o femeie, candidat la prezidenţiale, să dea dovadă de empatie, să înţeleagă drama prin care trece o victimă a violenţei domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic. Măcar pentru că sper că ştie că 52% din populaţia României este reprezentată de femei şi dintre cele 87.565 de cazuri de violenţă domestică înregistrate de Poliţia Română în 2024, majoritatea covârşitoare sunt de violenţă împotriva femeilor. Cred, însă, că am aşteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială”, scrie pe Facebook ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Ea îi cere Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenţei domestice.

„Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen şi le jigneşte! Mesajul lui Lasconi e toxic! Ideea că victimele suportă violenţa din interes material este profund deplasată. Impactul unei asemenea afirmaţii venite tocmai de la o candidată la alegerile prezidenţiale este deosebit de mare şi afirmaţia merită sancţionat public, nu trecută cu vederea”, încheie Gorghiu.

Elena Lasconi a anunţat că USR va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. „Hai să vedem cât curaj aveţi, domnule Ciucă”, spune Lasconi.

„Altfel, rămâneţi ipocriţi, mincinoşi, cu comportament de amante care ştiu că sunt înşelate, care îşi mai iau şi o smetie peste ceafă, dar care rămân în relaţie, adică la guvernare, pentru bani şi privilegii. Haideţi cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a adăugat Lasconi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici