Grama: Aplicarea neunitară a unor standarde de securizare, motiv pentru anularea bacalaureatului

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, consideră că aplicarea neunitară a unor standarde de securizare la examenul de bacalaureat ar putea reprezenta un motiv pentru care examenul să fie anulat la nivel naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11 afișări

Grama a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă ministrul Educaţiei a vrut să securizeze tot ceea ce înseamnă examen pentru a evita copiatul ar fi trebuit să acţioneze unitar în toată ţara, la toate liceele.

Potrivit lui Grama, unele licee au avut camere de luat vederi în toate sălile, altele deloc, motiv pentru care, în opinia sa, elevii au fost trataţi în mod diferit.

"Din capul locului sunt două tratamente diferite care li s-au aplicat elevilor şi nu putem să spunem că avem o imagine corectă a ceea ce înseamnă rezultatele la bacalaureat. De altfel, eu cred că problema aceasta a aplicării neunitare a unor standarde de securizare poate reprezenta un motiv pentru care bacalaureatul să fie anulat la nivel naţional, întrucât nu toţi elevii au susţinut examenul în aceleaşi condiţii", a afirmat deputatul PSD de Covasna.

Deputatul Horia Grama a adăugat că, în opinia sa, "singura calitate" pe care o are ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, este aceea că în campania electorală "a demonstrat viteza pumnului preşedintelui Traian Băsescu".

"După părerea mea, singura calitate pe care o are domnul ministru Funeriu, datorită căreia cred că a ajuns ministru, este aceea că în timpul campaniei electorale ne-a demonstrat viteza pumnului domnului preşedinte, care lovea copilul în spotul pe care vi-l amintiţi. Domnul Funeriu, care se chinuia atunci la televizor calculând viteza pumnului, şi-a demonstrat incompetenţa şi incapacitatea de a organiza examenul de bacalaureat", a afirmat Horia Grama.

Pe de altă parte, liderul PSD Covasna a afirmat că după bacalaureat au ieşit la iveală aspecte care arată că învăţământul românesc are "foarte mari probleme".

Potrivit lui Grama, învăţământul este subfinanţat, ceea ce a dus la demotivarea puternică a profesorilor, care a atras după sine demotivarea elevilor.

"Pe de altă parte, programele şcolare sunt atât de depăşite în momentul de faţă că nu mai au niciun fel de legătură cu un învăţământ modern. Practic, elevii învaţă totul şi nimic", a spus Grama.

Potrivit gandul.info, liceele din judeţele Suceava şi Harghita, unde s-au înregistrat printre cele mai mari procente de promovabilitate la bacalaureat, nu au avut nicio cameră de supraveghere în sălile de examinare, din cauza lipsei fondurilor necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici