Grapini: Declaraţiile lui Boc privind ieşirea din recesiune sunt "departe de realitate şi ridicole"

Vicepreşedintele PC Maria Grapini susţine că declaraţiile premierului Emil Boc privind ieşirea din recesiune la sfârşitul lunii martie sunt "departe de realitate şi ridicole", adăugând că, în opinia sa, "Boc nu va mai fi premier după alegerile din partid, dacă nu chiar înainte".

Urmărește
5 afișări

"Îmi pare rău că nu pot sărbători la Bistriţa ieşirea din recesiune. Eu nu cred în această declaraţie a premierului. Nu am motive să cred, fiindcă în foarte multe declaraţii s-a contrazis. Sunt de acord că un lider trebuie să dea şi mesaje optimiste, dar în momentul în care sunt departe de realitate, devin ridicole şi obţii contrariul, bătaie de joc. E ceea ce obţine Boc acum, şi pe bună dreptate", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, Maria Grapini, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Ea a adăugat că nu crede în ieşirea din recesiune pentru că în toate datele statistice există marjă de eroare.

"Nu se poate face o măsurare de 0,1 şi să ai marjă de eroare de 2. Despre ce vorbim? Abia când ai o creştere de trei la sută poţi avea curajul să spui că eşti pe plus", a declarat Grapini, meţionând că, dacă ar fi făcut investiţii în propria companie pe baza unei creşteri atât de mici, ar fi intrat de mult în faliment.

Vicepreşedintele PC a adăugat că, deşi ţara s-a îndatorat, în loc să se diminueze evaziunea fiscală, aceasta a crescut şi a prezentat date ale Institutului Naţional de Statistică, potrivit cărora în 2004 evaziunea fiscală era cotată la 11 la sută, în 2008 la 21 la sută, iar în 2011 - la 36 la sută.

"Pentru a ieşi din criză ai nevoie, pe de-o parte, de voinţă politică şi de lideri care să transmită încredere şi, pe de altă parte, ai nevoie să transmiţi oamenilor, instituţiilor, societăţii în general, o viziune clară, o strategie clară. Să ştie că îi e greu anul acesta, dar încet-încet ne revenim. Noi nu ştim acum, nu avem o strategie clară", a declarat Grapini.

Pe de altă parte, întrebată fiind cui dă şanse la şefia PDL, Grapini a spus: "Eu nu cred că la alegerile din PDL va fi o competiţie corectă şi, de aceea, spre tristeţea mea personală probabil că va ieşi Emil Boc mai departe".

Ea a adăugat că, în opinia sa, Emil Boc nu va mai fi premier.

"Eu cred că Boc nu va mai fi premier după alegerile din partid, dacă nu chiar înainte. Lucrurile sunt discutate să fie remaniat domnul Boc înainte de alegeri. Nu cred că va rămâne până la sfârşitul anului şi preşedinte de partid, şi premier. Cel puţin eu m-am obişnuit că, odată ce Băsescu îşi pune ceva în cap, face. Ideea de a-l schimba pe Emil Boc a fost a preşedintelui Băsescu şi de a veni cu un premier tehnocrat tot a preşedintelui Băsescu. Cred că PDL va încerca să vină cu un tehnocrat, dacă nu reuşim cu o moţiune să-i dăm jos", a explicat Maria Grapini.

Premierul Emil Boc a declarat, la mijlocul lunii februarie, că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici