Toni Greblă, despre proiectul PNL privind permisiunea lui Iohannis să candideze la parlamentare: Am şi eu o anumită opinie, dar nu intru în dispute politice

  • Preşedintele AEP, Toni Greblă, fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi fost judecător CCR, spune că nu va intra în dispute politice sau electorale.
  • El a fost chestionat cu privire la proiectul PNL care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.
Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă, despre proiectul PNL privind permisiunea lui Iohannis să candideze la parlamentare: Am şi eu o anumită opinie, dar nu intru în dispute politice

Toni Greblă, despre proiectul PNL privind permisiunea lui Iohannis să candideze la parlamentare: Am şi eu o anumită opinie, dar nu intru în dispute politice

„Am înţeles şi eu din spaţiul public şi am verificat şi eu site-ul Parlamentului şi am văzut că se află în procedură legislativă proiectul de lege. Atribuţiile organelor statului, inclusiv al autorităţilor sunt partajate. Este un proiect de lege care se află în dezbatere parlamentară. În mandatul meu am promis şi aşa voi face - nu voi interfera absolut deloc în disputele politice, în campaniile electorale, în procesul legislativ care se desfăşoară în Parlament, în procedurile parlamentare”, spune Toni Greblă.

El precizează că, în prezent, un independent nu poate candida pe listele unui partid.

„În viitor, ce se va întâmpla, va hotărî Parlamentul. În această dispută, care are conotaţii şi politice, şi electorale, AEP nu se pronunţă. (...) Să zicem că, în sinea mea, am şi eu o anumită opinie, poate şi fundamentată juridic, constituţional, însă, repet, nu mă veţi vedea angrenat în disputele politice sau electorale”, adaugă Greblă.

Greblă afirmă că există drepturi fundamentale ale cetăţenilor, însă există şi categorii socio-profesionale care nu pot candida, inclusiv el, ca preşedinte al AEP.

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege prin care i se va permite preşedintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici