Greii Energiei sunt în aceste zile în Bucureşti. Acord semnat pentru energia geotermală

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi Sage Geosystems au semnat marţi un acord pentru studiul de fezabilitate privind utilizarea energiei geotermale în Bucureşti, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Urmărește
1104 afișări
Imaginea articolului Greii Energiei sunt în aceste zile în Bucureşti. Acord semnat pentru energia geotermală

Greii Energiei sunt în aceste zile în Bucureşti. Acord semnat pentru energia geotermală

Acordul a fost semnat în cadrul evenimentului Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă (P-TECC), care a început marţi la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi care reuneşte 9 miniştri ai energiei din regiune, comisarul UE pentru energie, directorul general IRENA şi Secretarul Energiei din SUA, Jennifer Granholm.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susţine că pe parcursul următoarelor două zile vor avea loc sesiuni pe teme esenţiale, precum tranziţia energetică, securitatea infrastructurii critice, utilizarea energiei nucleare şi sprijinirea Ucrainei în reconstrucţia sectorului energetic.

„Un moment important pentru România a fost astăzi semnarea unui acord între Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi Sage Geosystems pentru studiul de fezabilitate privind utilizarea energiei geotermale în Bucureşti.

Acest acord reprezintă un pas esenţial pentru diversificarea surselor de energie ale capitalei, reducând dependenţa de resursele tradiţionale şi promovând utilizarea surselor regenerabile şi sustenabile”, a scris pe Facebook Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici