Grupul PSD din Senat: Apreciem în continuare probitatea morală şi profesională a lui Daniel Savu

Grupul PSD din Senat reafirmă sprijinul acordat la numirea lui Daniel Savu în Comisia pentru controlul parlamentar asupra activităţii SRI, menţionând că apreciază în continuare "probitatea morală şi profesională" a acestuia, "iar despre retragerea sprijinului politic nici nu poate fi vorba".

Urmărește
27 afișări

"Nu mai constituie un element de noutate procedeul delaţiunii şi calomnierii la adresa adversarilor politici din partea guvernanţilor. Evident, Biroul Permanent al Senatului a respins miercuri, ca nefiind de competenţa sa, sesizarea înaintată de un senator al Puterii împotriva senatorului Daniel Savu. Nu comentăm necunoaşterea, după doi ani de activitate, de către senatorul Serioja Chivu a atribuţiilor Biroului Permanent al Senatului, nici măcar conţinutul de tip formă fără fond al aşa-zisei plângeri", se arată într-un comunicat semnat de liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Social-democraţii menţionează că, "pentru corecta informare a presei care a preluat această ştire", nu s-a pus problema legalităţii numirii senatorului Daniel Savu.

"Aceasta s-a făcut sub prestarea de jurământ şi respectarea tuturor prevederilor legale. Apreciem în continuare probitatea morală şi profesională a colegului nostru, iar despre retragerea sprijinului politic nici nu poate fi vorba", se mai arată în comunicat.

Senatorul independent Sorin-Serioja Chivu a solicitat conducerii Parlamentului înlocuirea senatorului PSD Daniel Savu din comisia parlamentară SRI pe motiv că acesta fost învinuit în presă de fapte de corupţie, cererea urmând să fie analizată în Birourile Pemanente ale celor două Camere.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că sesizarea senatorului Sorin Chivu este de competenţa Birourilor comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici