Gurzău cere anchetă a ANAF în privinţa rezervelor de petrol pentru care companiile nu plătesc taxe

Deputatul PDL Adrian Gurzău a cerut, miercuri, ANAF să declanşeze o anchetă privind rezervele de petrol ale companiilor petroliere pentru care acestea nu plătesc taxe, existând suspiciuni că ar fi vândut combustibil din aceste depozite la preţuri majorate nejustificat.

Urmărește
3 afișări

Gurzău susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că şi Consiliul Concurenţei ar trebui să se sesizeze în legătură cu redevenţele pe care companiile petroliere le plătesc statului român şi care sunt cele mai mici din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Benzinarii noştri scumpesc carburanţii în mod fraudulos, doar dacă nu cumva vând din rezervele de petrol pentru care statul român le oferă scutiri de impozite, ceea ce ar fi un delict. Cer ANAF să facă o anchetă în privinţa rezervelor de petrol la care companiile sunt obligate şi pentru care nu plătesc taxe. Pentru că, dacă vând la suprapreţ ceva pentru care poporul a făcut sacrificii, trebuie sancţionaţi aspru. Scandalos este faptul că OMV România a fost cea mai profitabilă dintre sucursalele din lume, vinovată fiind redevenţa care la noi este cea mai mică din Europa, de şase la sută, pe când în alte ţări europene este de peste 30 la sută. Companiile din România sunt favorizate pe pieţele internaţionale de aceste redevenţe, iar Consiliul Concurenţei ar trebui să se sesizeze", a arătat Adrian Gurzău.

Deputatul PDL a precizat că şi cetăţeanul român trebuie apărat aşa cum alte state europene îşi apără cetăţenii, iar pentru acest lucru instituţiile statului, ANAF şi Consiliul Concurenţei trebuie "să îşi facă datoria".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici