Gust: Dacă PSD vrea excluderi, să se uite la organizaţiile care au pierdut la prezidenţiale

Deputatul PSD Florentin Gust Băloşin, acuzat de conducerea PSD că, împreună cu Mircea Geoană şi alţi apropiaţi, ar intenţiona formarea unei platforme în interiorul partidului, a declarat, joi, că liderii PSD ar trebui să se uite la organizaţiile care au pierdut alegerile prezidenţiale.

Urmărește
3 afișări

Gust Băloşin a declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii PSD ar trebui să fie preocupaţi acum de dărâmarea actualului Guvern şi nu de vânarea, suspendarea sau excluderea unor membri de partid consideraţi incomozi.

"Dacă trebuie cineva suspendat sau exclus din partid, ar trebui să fie cei care au pierdut alegerile prezidenţiale din 2009, nu cel care a obţinut cinci milioane de voturi, nu preşedintele unei organizaţii, de Olt, care la prezidenţiale a avut între primele trei rezultate şi nu preşedintele PSD Craiova, care a avut cel mai bun rezultat dintre municipii", a spus el.

Deputatul PSD a afirmat că dacă actuala conducere a partidului doreşte să găsească vinovaţi şi să îi tragă la răspundere, să îşi îndrepte atenţia către organizaţiile care au obţinut la prezidenţiale rezultate mult sub aşteptări.

"Dacă actuala conducere a partidului doreşte să excludă pe cineva, atunci să se uite la cei care, după părerea mea, chiar au trădat PSD la alegerile prezidenţiale şi să excludă persoanele care au condus organizaţii care au avut rezultate foarte proaste la alegerile din 2009", a mai spus Gust.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Sursele citate au menţionat că, la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici