Guvernatorul BNR, audiat în comisiile de buget-finanţe pe tema împrumutului

Comisiile de buget finanţe ale Parlamentului îl vor audia pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe tema împrumutului extern, a declarat liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, precizând că iniţiativa a aparţinut deputatului democrat-liberal Petru Călian.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul BNR, audiat în comisiile de buget-finanţe pe tema împrumutului

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Colegul nostru Petru Călian a solicitat la Comisia de buget finanţe a Camerei ca guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să fie invitat la comisiile de buget finanţe pentru o dezbatere privind modul în care BNR se implică în stabilitatea macroeconomică, în susţinerea măsurilor anticriză şi a programului de guvernare şi în modul în care împrumutul cu FMI va influenţa pozitiv menţinerea cursului la nivel stabil", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul deputaţilor PDL.

El a mai spus că propunerea lui Călian de a-l invita pe Isărescu a fost aprobată de Comisia de buget finanţe, umând ca data audierii să fie stabilită în funcţie de programul guvernatorului BNR şi al comisiilor parlamentare de buget finanţe.

Şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar trebui să prezinte Parlamentului măsurile şi durata pe care le anticipează BNR pentru reluarea creditării.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici