- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.07.2011, 14:43)
- , Thomas Dinca ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernele român şi israelian se vor reuni în şedinţă comună pentru proiecte economice
Membrii guvernelor român şi israelian se vor reuni, în luna noiembrie, în şedinţă comună, pentru a discuta proiecte comune în agricultură, energie, infrastructură, apărare, turism, sănătate, mediu şi cultură, a anunţat premierul Emil Boc după întâlnirea cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.
Urmărește
209 afișări
Guvernele român şi israelian se vor reuni în şedinţă comună pentru proiecte economice (imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Am decis să impunem un nivel pragmatic al colaborării şi vom avea o foaie de parcurs a relaţiilor bilaterale", a spus Boc.
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat la rândul său că doreşte să îi încurajeze pe producătorii români să livreze mai multe bunuri pe piaţa israeliană, precizând că autorităţile din cele două ţări vor să extindă relaţiile economice bilaterale.
"Israel place România, este o relaţie unică pe care vom încerca să o extindem", a spus Netanyahu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice de Crăciun din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
El a arătat că pe piaţa israeliană competiţia între producători este redusă, în principal în agricultură şi industria alimentară, motiv pentru care investitorii români pot derula cu succes afaceri în Israel.
"Dacă aţi fost în Israel în ultimele două săptămîni, aţi observat că aproape toate discuţiile se focusează pe preţul brânzei proaspete. Un motiv pentru care se discută despre aceasta este faptul că nu există suficient de multă competiţie, mai ales în industria alimentară. Există multe probleme şi în special pe agricultură. Voi aveţi multă apă, noi puţină, noi avem mai puţin teren, voi aveţi mai mult, şi este nevoie de mai multă competiţie în domeniul agricol şi al industriei alimentare. Competiţia creează preţuri scăzute şi servicii mai bune, iar România se află doar la două ore de Israel şi ar trebui să încurajăm producătorii români de bunuri şi servicii să vină pe piaţa israeliană", a spus Netanyahu.
Benjamin Netanyahu se află în vizită la Bucureşti, la invitaţia omologului român, aceasta fiind prima vizită a unui şef al Guvernului israelian din ultimii 20 de ani.
Şeful guvernului israelian urmează să aibă o întrevedere şi cu preşedintele Traian Băsescu.
Jerusalem Post nota, în ediţia din 10 iunie, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, are programate vizite în România şi Bulgaria, în cadrul unei campanii diplomatice împotriva demersurilor de recunoaştere la ONU a unui stat palestinian.
Ulterior, el va vizita şi Polonia şi Ungaria, cele patru ţări foste comuniste fiind considerate unii dintre cei mai fermi aliaţi ai Israelului în Europa, potrivit sursei citate.
Polonia şi Ungaria se numără printre cele 18 ţări (dintre care şapte membre UE) care au votat alături de Israel în 2009 împotriva rezoluţiei Adunării Generale ONU de adoptare a raportului Goldstone privind operaţiunea din Gaza, în timp ce România şi Bulgaria s-au abţinut de la vot, alături de alte 13 state membre UE.
Surse diplomatice au afirmat că Israelul încearcă să formeze la ONU o "minoritate critică" de 60 de ţări democratice care să voteze împotriva recunoaşterii statului palestinian, conform aceleiaşi surse.
Votul Adunării Generale ONU privind recunoaşterea unui stat palestinian este programat pentru sesiunea din septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:18
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
astăzi, 18:03