Guvernul a adoptat 3 memorandumuri care vizează suplimentarea limitei de credite pentru FNUASS

Guvernul a adoptat trei memorandumuri care vizează suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pentru bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) pe luna octombrie 2024.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat 3 memorandumuri care vizează suplimentarea limitei de credite pentru FNUASS

Guvernul a adoptat 3 memorandumuri care vizează suplimentarea limitei de credite pentru FNUASS

Primul memorandum vizează suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS pe luna octombrie 2024 cu 293.871.000 de lei. Astfel, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) este suplimentat, pe luna octombrie 2024, cu peste 293 de milioane lei, credite bugetare şi credite de angajament, pentru finanţarea unui proiect din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Necesitatea suplimentării fondurilor este determinată de încheierea, în condiţiile prevăzute de lege, a contractului de achiziţie, în luna octombrie 2024, pentru proiectul „Redimensionare, standardizare şi optimizare a Platformei informatice din asigurările de sănătate (PIAS)”, implementat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, instituţie responsabilă de implementarea investiţiei I3.1, componenta C7 – Transformare digitală din cadrul PNRR.

Proiectul urmăreşte refacerea Platformei informatice din asigurările de sănătate (PIAS), pe bază de soluţii tehnologice actuale şi a unei reproiectări complete care să ţină cont de necesităţile actuale impuse de numărul efectiv al conexiunilor şi de cerinţele de prelucrare a datelor.

Al doilea memorandum se referă la suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS pe luna octombrie 2024 cu 100.000.000 de lei.

Memorandumul are în vedere suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament pentru luna octombrie cu 100 de milioane de lei, din cele 300 de milioane de lei aprobate pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului, cu ocazia rectificării bugetare, astfel încât să se menţină funcţionalitatea sistemului de decontare a concediilor medicale şi indemnizaţiilor sociale, până la identificarea unor soluţii bugetare pe termen lung. Prevederea aprobată la capitolul asistenţă socială pentru 2024, de 3,7 miliarde de lei, a fost utilizată în totalitate încă din luna august 2024. Suplimentarea de 100 de milioane lei aprobată prin acest Memorandul va fi utilizată cu prioritate pentru plata indemnizaţiilor de concediu medical aferente lunilor septembrie şi octombrie 2024.

Cel de-al treilea vizează suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS pe luna octombrie 2024. Prin acest memorandum a fost aprobată suplimentarea limitei de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS pe luna octombrie 2024 cu suma de 46,451 milioane lei pentru plata cheltuielilor de personal aferente caselor de asigurări de sănătate şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fnuass,
credite,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici