- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.03.2016, 16:35)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru accelerarea procesului de construire a infrastructurii de transport
Simplificarea procesului de emitere a autorizaţiilor de construire, a scoaterii terenurilor expropriate din circuitul agricol/forestier şi scurtarea termenelor de emitere a avizelor şi acordurilor din certificatele de urbanism sunt ţintele unei OUG referitoare la infrastructură adoptată de Guvern.
Urmărește
2856 afișări
Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru accelerarea procesului de construire a infrastructurii de transport
Ordonanţa de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană cu scopul adoptării unor reglementări care îşi propun să scurteze termenele şi să simplifice procesul de autorizare a lucrărilor de construcţii şi, implicit, să elimine unele blocaje în implementarea proiectelor care asigură interconectivitatea între reţeaua de transport de interes naţional/regional cu cea europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"Actul normativ are în vedere, la realizarea lucrărilor la proiectele de infrastructură de transport transeuropeană, simplificarea procesului de emitere a autorizaţiilor de construire prin scurtarea termenelor pentru emiterea avizelor/acordurilor sau, după caz, a avizelor de amplasament prevăzute în certificatele de urbanism şi de simplificarea procedurilor de scoatere a terenurilor situate pe coridorul de expropriere din circuitul agricol/forestier", se arată într-un comunicat al Executivului.
Terenurile agricole aflate în extravilan vor fi înscrise direct în Cartea Funciară, cu încadrarea directă în categoria de folosinţă pentru care au fost achiziţionate, cu îndepinirea ulterioară a condiţionalităţilor de către beneficiarul proiectului, proces ce se va realiza pe loc şi nu în termen de 6 luni, aşa cum e în prezent.
Avizele de principiu pentru scoaterea terenurilor împădurite din circuitul forestier vor putea fi eliberate în termen de 10 zile de la data depunerii cererii de eliberare, dacă aceste terenuri sunt situate pe amplasamentul proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană. Obligaţia pentru constructor rămâne de a obţine avizul final prevăzut de lege.
De asemenea, prin OUG se asigură valabilităţii certificatelor de urbanism/avizelor/acordurilor/autorizaţiilor până la recepţia finală a lucrărilor, se îmbunătăţesc cerinţele prevăzute de lege privind urbanismul şi documentaţiile urbanistice în cazul traseelor infrastructurii traseuropene, incluse în reţeaua TEN-T Core şi de pe reţeaua TEN-T Comprehensive.
Sursa citată precizează că sumele aferente disputelor rezultate din contractele de execuţie a lucrărilor vor putea fi achitate în baza unor scrisori de garanţie bancară.
"Această măsură are scopul să conducă la evitarea blocajului proiectelor, determinat de amânarea plăţilor până la obţinerea deciziilor definitive şi irevocabile", spune documentul Guvernului.
Actul normativ mai prevede ca plăţile în avans, efectuate şi nejustificate prin bunuri livrate, lucrări executate şi servicii prestate până la sfârşitul anului, în condiţiile prevederilor contractuale, să fie recuperate de către beneficiar şi restituite bugetului cu perceperea de dobânzi, majorări sau penalităţi de întârziere.
Totodată, se asigură cadrul legal privind continuitatea procesului de realizare a documentaţiilor tehnico-economice aferente infrastructurii de transport transeuropeană, prin includerea la finanţare cu prioritate a serviciilor de elaborare a acestor documentaţii şi se are în vedere faptul că aceste investiţii au caracter multianual, se mai arată în comunicatul Guvernului..
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe