„Actul normativ nu are avizele miniştrilor liberali deoarece nici nu trebuia să fie avizat de aceştia, ci doar să fie adoptat în cadrul Guvernului”, susţin sursele citate.
La finalul şedinţei, Guvernul a emis un comunicat în care se arată că ordonanţa de urgenţă completează Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Romane de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune şi reglementează „situaţia foarte puţin probabilă” în care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se va întruni, vineri 20 decembrie 2013, în cvorum legal, pentru desemnarea directorului general al Societăţii Române de Televiziune.
În această situaţie, arată Guvernul, conform ordonanţei, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe perioada interimatului, directorul general interimar îndeplineşte doar acte de administrare curentă a activităţii societăţii.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că i-a spus premierului Victor Ponta că miniştrii liberali nu vor semna o OUG privind conducerea interimară a TVR.
Antonescu a spus că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanţă de urgenţă, dar că aceasta nu va fi semnată de miniştrii PNL.
El a precizat că PNL optează pentru numirea de către Parlament a conducerii interimare a TVR, şedinţa de plen reunit putând să aibă loc vineri.
Antonescu a mai spus că, având în vedere că Rareş Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o nouă propunere.