- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.03.2019, 16:03)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul a adoptat OUG pentru aprobarea plafoanelor bugetare
Guvernul a adoptat marţi ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscar-bugetar pe anul 2019, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Măsura a fost luată după ce CCR au decis că legea este neconstituţională.
Urmărește
237 afișări
Guvernul a adoptat OUG pentru aprobarea plafoanelor bugetare
”Guvernul a adoptat astăzi (marţi - n.r.) o ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscar-bugetar pe anul 2019. Aprobarea plafoanelor pe termen mediu pentru anumiţi indicatori bugetari prin procedura ordonanţei de urgenţă este absolut necesară pentru promulgarea legii bugetului de stat pe anul 2019 şi deblocarea programelor guvernamentale necesare bunului mers al administraţiei publice, mediului economic, precum şi realizarea programelor de asistenţă socială”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu..
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Măsura, luată după ce judecătorii CCR au decis că legea plafonării indicilor bugetari este neconstituţională, a fost anunţată la începutul şedinţei de premierul Viorica Dăncilă.
„Aprobăm astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici. Facem acest lucru în deplin acord cu decizia Curţii Constituţionale a României, astfel încât să nu mai poată fi invocată nicio barieră în calea promulgării bugetului. Actul normativ a fost elaborat pe baza obiectivelor, măsurilor şi ţintelor prevăzute de strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021 şi are în vedere alocarea eficientă a fondurilorpublice şi cheltuirea cu responsabilitate a banilor publici”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
Premierul a afirmat că administraţiile locale pierd aproximativ 300 milioane lei pe lună din cauza întârzierea aprobării plafoanelor bugetare.
„Nu putem permite să lăsăm fără finanţare comunităţile locale care prin această întârziere pierd aproximativ 300 milioane lei pe lună. Nu este acceptabil să punem în pericol crearea unor noi locuri de muncă. Românii care au nevoie de tratament pentru boli grave nu pot aştepta după jocuri politice meschine. Nu ne putem juca cu sănătatea acestor oameni. Întârzierea finanţării şi co-finanţării proiectelor de investiţii derulate din fonduri europene şi guvernamentale prezintă efecte negative asupra creşterii economice, acest lucru nu va fi permis”, a adăugat Dăncilă.
Proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019 a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor pe 8 martie.
„Plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este în anul 2019 de -2,76%, iar în anul 2020 de -2,33%. Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 10,0% în anul 2019 şi de 9,7 % în anul 2020. Plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârşitul anului 2019, este de 40% din produsul intern brut”, se arată în ordonanţa de urgenţă.
Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul