Guvernul a anunţat extinderea programului „Creditul fermierului”

  • Guvernul a decis să extindă programul „Creditul fermierului”
  • Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu
  • Şedinţa se desfăşoară miercuri.
Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Guvernul a anunţat extinderea programului „Creditul fermierului”

Guvernul a anunţat extinderea programului „Creditul fermierului”

Declaraţia a fost făcută înainte de şedinţa de Guvern.

„Adoptăm azi noi soluţii pentru susţinerea producătorilor agricoli. Extindem programului „Creditul fermierului” unde acoperim partea de dobândă ce reprezintă ROBOR la 3 luni. Acum, permitem şi plata datoriilor restante către furnizori sau distribuitori de materii prime, precum şi pentru culturi agricole calamitate”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a anunţat majorarea bugetului schemei cu 400 de milioane de lei, la un total de peste 1,85 miliarde lei. Vor primi acest sprijin circa 7500 de beneficiari, a mai transmis Ciolacu.

Conform statisticilor, până la 30 septembrie 2024, Guvernul a alocat agriculturii peste 5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici