Guvernul a declanşat procedurile de identificare a finanţării pentru cinci spitale regionale

Membrii cabinetului discută, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind procedurile de finanţare a construirii a cinci spitale regionale, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, precizând că se încep procedurile şi pentru obţinerea terenurilor pe care spitalele vor fi edificate.

Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Guvernul a declanşat procedurile de identificare a finanţării pentru cinci spitale regionale

Guvernul a declanşat procedurile de identificare a finanţării pentru cinci spitale regionale

După obţinerea finanţării europene pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi, Guvernul caută acum bani pentru constuirea a încă cinci.

”Pe agenda de lucru de astăzi avem memorandumul cu privire la identificarea surselor de finanţare pentru celelalte cinci spitale (...) În perioada imediat următoare vom demara inclusiv procedurile pentru a solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor pentru cele cinci spitale care fac parte din cele opt care sunt prevăzute în programul de guvernare”, a spus Florian Bodog la începutul şedinţei de Guvern.

În urma unei întâlniri care a avut loc, pe 6 septembrie, la Bruxelles, între comisarul european, Corina Creţu, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-a stabilit calendarul de implementare a proiectelor a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova. Studiul de fezabilitate va fi încheiat până în martie 2018, iar proiectele vor fi depuse până în luna aprilie, transmitea Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

În Programul Operaţional Regional, aproximativ 326 de milioane de euro sunt dedicate investiţiilor în domeniul sănătăţii, jumătate din această sumă fiind alocată construcţiei celor 3 spitale regionale menţionate.

Până pe 5 octombrie au fost aprobate şi transferurile de terenuri pentru construirea spitalelor din Cluj, Craiova şi Iaşi.

În ce priveşte sursele de finanţare pentru celelalte cinci spitale, o variantă posibilă este constuirea lor în parteneriat public-privat, varianta fiind menţionată, marţi, de către ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer. „Legea parteneriatului pulic-privat este o lege extrem de importantă atât pentru mediul privat, cât şi pentru stat. Ne va permite să construim, să dezvoltăm proiecte de foarte multe tipuri şi incusiv servicii publice, iar statul să înceapă plata acestora după ce le sunt date în exploatare. Eu cred că există un potenţial şi un interes foarte mare din partea unor fonduri de investiţii străine pentru realizarea acelor şapte spitale regionale pe care le avem în programul de guvernare şi un spital republican”, a spus Laufer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici