- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.01.2025, 14:02)
- Gabriel Pecheanu
Guvernul aprobă noi reguli pentru derularea campaniei electorale şi realizarea publicităţii politice
- Executivul aprobă, prin ordonanţă de urgenţă, noi măsuri privind derularea campaniei electorale şi realizarea publicităţii politice.
- Astfel, printre alte modificări, este constituit un mecanism de monitorizare a materialelor care vor fi publicate pe reţelele sociale.
Urmărește
432 afișări
Guvernul aprobă noi reguli pentru derularea campaniei electorale şi realizarea publicităţii politice
Guvernul aprobă noi măsuri privind derularea campaniei electorale şi realizarea publicităţii politice în condiţii de transparenţă.
„Concret, pe durata campaniei electorale alegerilor pentru preşedintele României din anul 2025, actorii politici asigură publicarea, împreună cu fiecare material publicitar politic, a următoarelor informaţii. O indicaţie că este vorba despre un material publicitar politic. Identitatea sponsorului materialului publicitar politic respectiv, adică numele, adresă de e-mail şi dacă este publică o adresă poştală, iar în cazul în care sponsorul nu este o persoană fizică, adresa la care acesta îşi are sediul”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
De asemenea, el precizează că trebuie menţionat că materialul publicitar politic a făcut obiectul unor tehnici de vizare a unui public ţintă sau de distribuire a materialelor publicitare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Simpaticul domn Marcel Ciolacu, un Dobi-Tik-Tok, nu știe nimic legat de guvernare. Azi îți dă taxe noi, mâine îți ia pensia pe care ți-a promis-o ieri
-
Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor unic în toamnă, anunţă Kelemen Hunor
-
Vot în Diaspora: Programul secţiilor de votare a fost modificat
-
Doi morţi într-un atac cu cuţitul la o şcoală slovacă
„E vorba de acei algoritmi care, calibraţi în funcţie de interesul unui diseminator de mesaje, se întâmplă marketing în scop comercial asta de ani, bune zile, să fie ţintit şi o anumită categorie socioprofesională din cadrul corpului de cetăţeni cu drept de vot. Ei bine, dacă există o astfel de prelucrare, acest lucru trebuie precizat odată cu difuzarea materialului respectiv. De asemenea, este obligatorie o menţiune că sumele cheltuite pentru pregătirea, plasarea, promovarea, publicarea, distribuirea sau difuzarea materialului publicitar politic provin exclusiv din sumele permise de legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale republicate cu modificările şi completările ulterioare. După caz, mai trebuie făcută o menţiune că materialul publicitar politic a făcut obiectul unei promovări electorale sau a unei promovări electorale plătite. Aceste dispoziţii se aplică şi pentru orice promovare, distribuire, postare sau editarea unor materiale publicate politic pe platforme online, pe platforme online foarte mari, pe motoare de căutare online sau alte reţele de socializare”, precizează el.
Potrivit acestuia, detalierea modului de promovare, distribuire, postare sau editarea materialelor publicitare politice se vor stabili prin hotărârile subsecvente emise de Autoritate Electorală Permanentă şi se vor regăsi centralizate într-un ghid al finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale ale României din anul 2025, care va fi publicat în timp util.
„Vă readuc aminte, perioada electorală, nu campanie electorală, va începe pe 18 februarie 2025. Încălcarea dispoziţiilor, acestea menţionate mai devreme, constituie contravenţie dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât să fie considerată potrivit legii infracţiune şi contravenţia se sancţionează cu amendă de la 15.000 de lei la 50.000 de lei. Mai trebuie spus că există în derulare şi va fi reglat mai intens, să spunem, între perioada electorală şi un mecanism de monitorizare a materialelor care vor fi publicate pe reţelele sociale, aceste sesizări care pot veni şi din afara sistemului de monitorizare, aceste petiţii, aceste reclamaţii, cum vreţi să le numiţi, trebuie depuse la birourile electorale centrale sau la birouri electoral central, de fapt, şi ele trebuie sesizate şi puse pe circuit imediat pentru a fi verificate prin instrumente specifice de securitate cibernetică, dacă este cazul”, încheie Constantin.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Zelenski avertizează Europa că nu are „nicio șansă” împotriva Rusiei fără Ucraina: „Putin știe acest lucru și vorbește despre asta în cercul său”
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
6/10 mileniali preferă animalele de companie în locul copiilor. De ce sunt tinerii atât de atașați de necuvântătoare?
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Dan Capatos îl atacă puternic pe manelistul Liviu Guță! L-a și dat de gol în legătură cu o agresiune comisă: Făceai pușcărie, ca un prost ce ești
CANCAN.RO
Orașul din România în care meteorologii Accuweather anunță NINSORI și temperaturi de -14 grade Celsius
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe