Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice

  • Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice.
  • Potrivit premierului Marcel Ciolacu, strategia va ajuta autorităţile în lupta împotriva secetei şi a caniculei.
  • De asemenea, statul va solicita un împrumut de 470 de milioane de euro de la Banca Mondială.
Urmărește
399 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice

Imagine cu caracter ilustrativ

Declaraţia a fost făcută înainte de şedinţa de Guvern.

„Parcurgem iar o perioadă de caniculă şi secetă prelungită. Aprobăm azi Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice. Avem astfel un cadru fundamental pentru a acţiona în acest domeniu”, a explicat şeful Guvernului, Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că strategia reprezintă un pas important pentru obţinerea de către România a unui împrumut.

„Strategia reprezintă însă şi condiţia esenţială pentru a obţine un împrumut de aproape 470 de milioane de euro de la Banca Mondială. Cu aceşti bani vom finanţa proiecte pentru a reduce vulnerabilităţile României la riscurile climatice ce devin tot mai acute”, a adăugat Ciolacu.

Ministerul Agriculturii a anunţat recent că seceta a făcut pagube importante în România. Lipsa de precipitaţii a afectat până la compromitere culturi înfiinţate în primăvara anului 2024, în special porumb şi floarea-soarelui, pe o suprafaţă estimată de circa 2.000.000 ha la nivel naţional, a transmis Ministerul Agriculturii. Valoarea unitară medie a pierderilor este de 200-230 euro/ha.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici