Guvernul cere ca spaţiul care îi va reveni temporar la Palatul Parlamentului să fie delimitat

  • Guvernul cere ca spaţiul care îi va reveni temporar la Palatul Parlamentului să fie delimitat, după ce, marţi, un bărbat a incendiat un magazin de suveniruri aflat în incinta Parlamentului.
  • Palatul Victoria va intra de anul viitor în reabilitare.
Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere ca spaţiul care îi va reveni temporar la Palatul Parlamentului să fie delimitat

Guvernul cere ca spaţiul care îi va reveni temporar la Palatul Parlamentului să fie delimitat

„Această solicitare (a Secretariatului general al Guvernului pentru luarea unor măsuri de securitate la Palatul Parlamentului - n.r.) a venit în contextul pe care îl ştiţi, există deja lucrări, planuri aprobate şi finanţate ca sediul Guvernului să fie mutat, pentru că Palatul Victoria intră într-o etapă majoră de reabilitare termică şi consolidare. Partea din Palatul Parlamentului care va veni Guvernului, e nevoie, cum e şi la Palatul Victoria, din raţiuni de protocol şi de securitate, să fie definit un perimetru foarte clar care să ie la dispoziţia exclusivă a Guvernului. Despre acest lucru este vorba, să fie delimitat, cu stricteţe şi cu acces, cu rigoarea care se aplică şi la sediul actual”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El aminteşte că în partea Palatului Parlamentului cu Senatul, dinspre Catedrala Mântuirii Neamului, este şi Muzeul de Artă Contemporană, unde accesul este deschis sau se face mai uşor şi „din aceste considerente, protocol şi securitate, Guvernul a cerut o delimitare care se va face în colaborare cu Senatul şi cu Secretariatul general al Palatului Parlamentului”.

Clădirea în care se află sediul Guvernului, Palatul Victoria, va intra de anul următor în reabilitare, iar întreg aparatul guvernamental se va muta în Palatul Parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici