Guvernul investeşte în stadion de 16.000 de locuri la Oradea şi modernizarea patinoarului din Galaţi

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, două proiecte de acte normative cu un impact social major pentru modernizarea infrastructurii sportive.

Urmărește
166 afișări
Imaginea articolului Guvernul investeşte în stadion de 16.000 de locuri la Oradea şi modernizarea patinoarului din Galaţi

Guvernul investeşte în stadion de 16.000 de locuri la Oradea şi modernizarea patinoarului din Galaţi

Primul proiect se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Complex Sportiv – Obiectiv 1, municipiul Oradea, str. Făgăraşului nr. 2, judeţul Bihor”. Complexul este alcătuit din 5 obiective de investiţie, care se vor realiza etapizat. Primul obiectiv este stadionul de fotbal care are o suprafaţă de 13.000 mp şi o capacitate de 16.291 locuri.

Durata de execuţie a obiectivului este de 24 luni, iar valoarea investiţiei este de 472.915.000 lei şi va fi realizată prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social derulat de Compania Naţională de Investiţii S.A.

Al doilea proiect, „Modernizare şi extindere patinoar artificial Bulevardul George Coşbuc, nr. 253, Municipiul Galaţi, Judeţul Galaţi”, presupune modernizarea şi extinderea patinoarului cu o capacitate existentă de 3.800 de locuri la 5.100 de locuri şi a spaţiilor conexe necesare desfaşurării activităţiilor sportive. Astfel se doreşte reducerea consumului de combustibil convenţional pentru încălzire, precum şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. Reducerea costurilor cu încălzirea spaţiilor pe perioada de iarnă şi a climatizării pe perioada de caniculă şi rezolvarea tuturor problemelor legate de securitatea la incendiu conform prevederilor legale în vigoare, reprezintă, de asemenea, o altă prioritate.

Valoarea investiţiei este de 355.110.000 de lei şi va fi realizată prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social derulat de Compania Naţională de Investiţii S.A.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici