Guvernul Negoiţă: 14 ministere, cu Oprea, Tabără, Aurescu şi actuali miniştri PDL

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Guvernul Negoiţă: 14 ministere, cu Oprea, Tabără, Aurescu şi actuali miniştri PDL

Guvernul Negoiţă-14 ministere, cu Oprea, Tabără, Aurescu şi actuali miniştri PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Lista Guvernului Negoiţă este următoarea:

Administraţie şi Interne - Gabriel Oprea

Agricultură - Valriu Tabără

Externe - Bogdan Aurescu

Economie şi Comerţ - Adriean Videanu

Dezvoltare şi Turism - Vasile Blaga

Finanţe - Gheorghe Pogea

Transporturi şi Comunicaţii - Radu Berceanu

Sănătate - Anton Cristian Irimie

Apărare - Mihai Stănişoară

Mediu - Sulfina Barbu

Cultură - Theodor Paleologu

Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport - Daniel Funeriu

Justiţie - Cătălin Predoiu

Muncă - Mihai Şeitan

Negoiţă propune astfel şi o parte dintre miniştrii propuşi de către predecesorul său, Lucian Croitoru, respinşi de către Parlament.

Formula anunţată de Negoiţă nu mai include Ministerele pentru IMM, Tineret şi Sport, Comunicaţii, Relaţia cu Parlamentul, Turism, comasate cu alte ministere.

Premierul desemnat a precizat din nou că se bazează pe sprijinul PDL şi al parlamentarilor independenţi.

"În momentul în care suntem într-o criză complicată, în momentul în care România are nevoie urgentă de finanţare pe ceea ce ne-am înţeles cu organismele internaţionale, eu cred că forţele politice din Parlament ar fi putut să dea dovadă de înţelepciune şi să voteze un Cabinet condus chiar şi de subsemnatul, un Cabinet de uniune naţională, pe care oricum l-ar fi putut contola cum ar fi dorit. L-ar fi putut instala, ca România să treacă mai uşor peste această criză, şi ar fi putut să-l demită cum şi-ar fi dorit. Dar iată că nu au dorit să se angajeze", a declarat Negoiţă.

El a amintit că PSD a susţinut un guvern minoritar PNL pentru o perioadă de doi ani, "când ţării îi era ceva mai uşor", şi a afirmat că speră ca parlamentarii aleşi prin vot uninominal să voteze Guvernul, nu neapărat pentru el personal, ci pentru ca România să aibă un guvern cu puteri depline, capabil să aprobe bugetul pentru anul viitor şi să discute cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale.

"Suntem într-o nouă încercare în faţa Parlamentului. Am avut atunci (la momentul votului pentru Cabinetul propus de Lucian Croitoru-n.r.) un vot preponderent politic. Cu siguranţă el va fi şi de data aceasta un vot politic, dar eu cred că parlamentarii, la a doua solicitare, vor fi mult mai responsabili şi sunt încrezător că acest Guvern ar putea să treacă", a spus Negoiţă.

El a arătat că se bazează în aceste declaraţii pe faptul că parlamentarii vor înţelege că România trăieşte şi în timpul campaniei electorale şi are nevoie de sprijinul financiar al FMI, condiţionat de un guvern cu drepturi depline.

"Nu putem, printr-un vot politic dat în Parlament, că vrem noi să susţinem un candidat pe care această majoritate de conjunctură l-ar susţine, Klaus Iohannis, cu tot respectul. Eu ştiu că un candidat se susţine nu în afara Parlamentului, ci în Parlament", a arătat premierul desemnat.

În opinia lui Negoiţă, parlamentarii ar putea decide favorabil în privinţa Guvernului propus, deoarece nu îşi pot permite "un act de iresponsabilitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici