Guvernul organizează alegeri la postul de primar în Baia Mare, după condamnarea lui Cristian Anghel

Alegerile pentru ocuparea postului de primar al municipiului Baia Mare, rămas vacant după condamnarea lui Cristian Anghel pentru abuz în serviciu, vor fi organizate la 8 mai, iar un eventual al doilea tur de scrutin va avea loc la 15 mai, a decis Guvernul în şedinţa de joi.

Urmărește
7 afișări

Candidaturile trebuie depuse până cel târziu la 18 aprilie.

Primarul oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate, ceea ce ar fi prejudiciat bugetul administraţiei municipale cu aproape 400.000 de euro.

El a fost condamnat, la jumătatea lunii martie 2010, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executarea pedepsei, după ce instanţele inferioare îl achitaseră.

Cristian Anghel a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL în mandatul de un an al lui Crin Antonescu la şefia PNL, apoi a fost membru al BPC şi preşedintele filialei Maramureş a partidului. După condamnare, mandatul său de primar a încetat de drept. De asemenea, el a demisionat din PNL.

În prezent, atribuţiile la conducerea primăriei sunt îndeplinite de către viceprimarul Ludescher Istvan.

Cristian Anghel a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 conducând neîntrerupt administraţia locală din Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici