- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.11.2017, 22:37)
- Dan Straut , Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul pregăteşte a doua rectificare bugetară pozitivă, bazată pe o creştere economică de 6,1%. Ce ministere primesc bani în plus
Ministerul Finanţelor anunţă, vineri, că rectificarea bugetară finalizată în luna noiembrie a acestui an este una pozitivă, are la bază consultări premergătoare cu toate ministerele şi s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB.
Urmărește
5790 afișări
Guvernul pregăteşte a doua rectificare bugetară pozitivă, bazată pe o creştere economică de 6,1%. Ce ministere primesc bani în plus
„Rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creşteri economice de 6,1% faţă de 5,6% cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare şi de 5,2%, estimare avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017. Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde lei la 842,5 miliarde de lei”, se arată într-un comunicat al Finanţelor.
Modificarea veniturilor şi cheltuielilor bugetului general consolidat pe anul 2017 este consemnată mai jos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
La venituri
Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 280,2 milioane de lei.
Bugetele componente ale bugetului general consolidat au înregistrat majorări ale veniturilor (spre exemplu: bugetele asigurărilor sociale + 325,0 milioane de lei, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate +269,7 milioane de lei, bugetele locale + 1.020,8 milioane de lei), iar alte bugete diminuări ale veniturilor (spre exemplu: bugetul de stat – 655,5 milioane de lei).
La cheltuieli
Cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 503,8 milioane de lei.
S-au asigurat fonduri suplimentare, după cum urmează:
La bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei pentru:
• plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, +550 de milioane de lei
• finanţarea sistemului de protecţie a copilului +61 milioane de lei
• finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat +0,9 milioane de lei.
La Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale: +630,9 milioanede lei per sold; s-au asigurat suplimentar 537 de milioane de lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, alocaţiilor de stat pentru copii, a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate aferente indemnizaţiilorşi 115,9 milioane lei pentru majorarea transferurilor de echilibrare către bugetul asigurărilor sociale de stat; au fost identificate şi economii la unele naturi de cheltuieli şi prin urmare s-au redus 22 de milioane de lei.
La Ministerul Afacerilor Interne: +363,5 milioane de lei per sold; s-a asigurat suplimentar suma de 400 de milioane de lei pentru plata pensiilor militare de stat cuvenite cadrelor militare trecute în rezervă şi poliţiştilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în anul 2017, precum şi pentru plata diferenţelor rezultate în urma recalculării drepturilor de pensii; s-a redus suma de 36,5 milioane de lei aferentă economiilor înregistrate la unele naturi de cheltuieli.
La Ministerul Transporturilor: +293,9 milioane de lei per sold; s-a asigurat suplimentar suma de 345,6 milioane de lei pentru asigurarea cofinanţării naţionale şi a cheltuielilor neeligibile aferente proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare aferente perioadei 2014-2020; s-a redus suma de 51,7 milioane de lei aferentă economiilor înregistrate la unele naturi de cheltuieli.
La Ministerul Sănătăţii: +281,0 milioane de lei per sold; s-a asigurat suplimentar suma de 287,2 milioane de lei, în principal pentru acţiunile şi programele de sănătate, pentru plata salariilor medicilor rezidenţi, personalului medical din structurile de primiri urgenţe, precum şi pentru majorarea transferurilor către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate; s-a redus suma de 6,2 milioane de lei aferentă economiilor înregistrate la unele naturi de cheltuieli.
La Ministerul Justiţiei: +232,1 milioane de lei per sold; s-a asigurat suplimentar suma de 240,2 milioane de lei pentru achitarea tranşelor aferente anului 2017 pentru hotărârile judecătoreşti care au ca obiect drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei; s-a redus suma de 8,1 milioane lei aferenta economiilor înregistrate la unele naturi de cheltuieli.
La Ministerul Educaţiei Naţionale: +30,0 milioane de lei per sold; s-au asigurat 50 de milioane de lei pentru plata hotărârilor judecătoreşti având ca obiect drepturi salariale pentru personalul din instituţiile de învăţământ universitar de stat; s-a redus suma de 20 milioane lei aferenta economiilor înregistrate la unele naturi de cheltuieli.
Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate: + 269,7 milioane de lei, pentru servicii medicale şi medicamente.
Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat : +323 milioane de lei pentru asigurarea necesarului pentru plata pensiilor de asigurări sociale.
Diminuări au fost operate la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (-78,5 milioane de lei), Ministerul Finanţelor Publice (-51,9 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice si Fondurilor Europene (-43,7 milioane de lei per sold, dar s-a alocat suplimentar 71,5 milioane lei pentru PNDL), Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (-27,8 milioane de lei), Ministerul Mediului (-27,4 milioane de lei), având în vedere, în principal, gradul de execuţie a cheltuielilor.
„Proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind a doua rectificare bugetară pentru anul 2017, poate fi consultat pe site-ul instituţiei şi va fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Guvern”, precizază Ministerul Finanţelor.
Citeşte şi: Plata datoriei istorice faţă de statul român, condiţie pentru prelungirea Memorandumului Rompetrol
Citeşte şi: Orban: Olguţa Vasilescu să demisioneze din funcţia de ministru după ce vor scădea salariile
Citeşte şi: Congresul pentru alegerea preşedintelui TSD, convocat duminică; Gabriel Petrea, singurul candidat înscris
Citeşte şi: Raeţchi: SRI şi SIE să fie conduse de directori civili/ Proiectul de lege pentru avioanele F 16 trece cu viteza supersonicului/ Cu privire la achiziţii, veto-ul trebuie să aparţină militarilor; Politicienii trebuie să asculte
Citeşte şi: MEDIAFAX LIVE | Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor, vorbeşte despre cine este "eminenţa cenuşie" în achiziţiile de tehnică de luptă şi despre "depopularea" Armatei
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe