Guvernul român a numit nouă consuli generali în oraşe de pe trei continente

  • Guvernul român a numit joi nouă consuli generali.
  • Aceştia vor reprezenta România la consulatele din nouă oraşe de pe trei continente, Europa, America de Nord şi America de Sud.
352 afișări
Imaginea articolului Guvernul român a numit nouă consuli generali în oraşe de pe trei continente

Guvernul român a numit nouă consuli generali în oraşe de pe trei continente

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că „în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cadrul şedinţei de Guvern din data de 4 iulie 2024, au fost adoptate nouă Hotărâri de Guvern privind numiri în funcţia de consul general, şef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general”.

Propunerile de numire au rezultat în urma demarării unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 1 martie 2024 de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit MAE „noile numiri în funcţia de consul general au fost făcute luându-se în considerare criterii specifice acestor posturi, astfel încât reprezentarea României în afara graniţelor ţării să fie asigurată la un standard adecvat”. Candidaturile au fost evaluate atât prin prisma obiectivelor propuse de către candidaţi în proiectul de mandat, cât şi a modului în care aceştia s-au prezentat în cadrul interviului – ambele criterii reprezentând etape obligatorii ale Procedurii de numire a consulilor generali ai României, a mai explicat MAE.

Cele nouă persoane propuse pentru a ocupa o funcţie de consul general sunt Bianca-Miruna Gavriliţă la Consulatul General al României la Bilbao, Mihaela Savu la Birmingham, Lucian-Ilie Stănică la Chicago, Florin Vodiţă la Frankfurt pe Main, Mihai Ciompec la Hamburg, Remus-Constantin Mărăşescu la Nantes, Florin Tudorie la Sao Paolo, Adrian-Cosmin Vieriţa la Strasbourg şi Bogdan-Mihai Stănescu la Valencia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici