Guvernul României va fi iluminat în albastru de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

Palatul Victoria va fi iluminat, luni seara, începând cu ora 20.00, în albastru, în semn de solidaritate faţă de persoanele afectate de autism, Guvernul alăturându-se, prin acest demers, instituţiilor din România şi comunităţii internaţionale.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Guvernul României va fi iluminat în albastru de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

Guvernul României va fi iluminat în albastru de Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului

”Guvernul va marca, şi în acest an, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, alăturându-se, prin acest demers, instituţiilor din România şi comunităţii internaţionale. (...) Guvernul României susţine demersurile întreprinse pentru cunoaşterea, înţelegerea şi tratarea tulburărilor din spectrul autismului, inclusiv prin intermediul consultărilor derulate de către premierul Viorica Dăncilă şi reprezentanţii asociaţiilor de sprijin pentru persoanele cu autism”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Astfel, luni seara, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, în semn de solidaritate faţă de persoanele afectate de această afecţiune.

“Semenii noştri care au această afecţiune se confruntă cu dificultăţi însemnate în viaţa de zi cu zi. O viaţă mai bună a copiilor şi adulţilor cu autism, persoane cu o lume interioară profundă, precum şi a celorlalte persoane cu dizabilităţi sau care suferă de boli rare, este datoria noastră a tuturor- Guvern, societate civilă, dascăli, părinţi şi copii deopotrivă. Rolul meu şi al Guvernului este să răspundem acestor probleme, asigurându-le cu umanitate, înţelegere şi respect, locul demn pe care îl merită în societate”, consideră premierul Viorica Dăncilă, potrivit sursei citate.

Ca urmare a consultărilor derulate cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi boli rare, se mai arată în comunicat, Guvernul a luat o serie de măsuri menite să răspundă solicitărilor acestora.

Astfel, au fost revizuite criteriile medico-psihosociale de încadrare în grad de handicap şi tip de handicap pentru a fi introduse şi persoanele care suferă de afecţiuni rare. Potrivit unui ordin comun al miniştrilor sănătăţii şi muncii, au fost introduse noi afecţiuni din grupa bolilor rare care au un impact asupra autonomiei şi funcţionării persoanei - narcolepsia, angiodemul ereditar, mastocitoza şi fenilcetonuria – între criteriile de încadrare în grad de handicap. Ordinul comun pentru aprobarea modificării şi completării ordinului ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse şi al ministrului sănătăţii publice nr.762/1992 din 31.08.2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap, cu modificările şi completările ulterioare, va fi publicat în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici