Guvernul se reuneşte în şedinţă, vor fi analizate doar 12 din 144 amendamente la Codul Muncii-2-

Guvernul se va reuni, luni seara, în şedinţă specială, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul de modificare a Codului Muncii, promovat prin angajarea răspunderii, urmând să analizeze doar 12 propuneri formulate de către parlamentarii coaliţiei, dintr-un total de 144 amendamente.

Urmărește
3 afișări

Şedinţa este programată pentru ora 18.00.

"Vor fi analizate în jur de 12 amendamente ale parlamentarilor care susţin coaliţia de guvernare, dintr-un total de 144 propuneri formulate de aceştia. Aceste amendamente au fost acceptate în coaliţie, dar vor fi reanalizate în Guvern, pentru o decizie finală", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Emil Boc a anunţat anterior că Guvernul se va reuni pentru a discuta amendamentele grupurilor parlamentare PDL, UNPR şi UDMR la Codul Muncii, amendamente care au fost acceptate în şedinţa coaliţiei.

"Am discutat mai multe amendamente la Codul Muncii, au fost acceptate mai multe amendamente de la grupurile parlamentare PDL, UNPR şi UDMR, amendamente ce vor fi discutate în şedinţa de Guvern de la ora 18.00", aprecizat Boc.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, marţi, 8 martie.

Reprezentanţi ai PDL s-au întâlnit, vineri, cu lideri sindicali pentru a discuta despre propunerile de modificare a Codului Muncii.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a preluat propunerile sindicatelor la Codul Muncii şi că acestea vor fi discutate în grupul parlamentar al PDL pentru a vedea dacă vor fi însuşite şi depuse ca amendamente la Guvern.

El a spus că unele propuneri ale sindicatelor vizează contractele colective de muncă, însă acestea vor fi reglementate printr-o lege specială, nu prin Codul Muncii.

În ceea ce priveşte UNPR, principalele amendamente preluate de la sindicate se referă la menţinerea şi garantarea dreptului la negocieri colective pe toate ramurile, dar şi la normarea muncii.

În urma sugestiei sindicatelor, UNPR va depune şi un amendament referitor la înfiinţarea unui institut specializat în normarea muncii, pentru cazurile în care angajaţii nemulţumiţi de normarea stabilită de unii angajatori doresc să se adreseze instanţei.

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, că formaţiunea nu va depune amendamente, ci va sesiza Curtea Constituţională.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta, a declarat că textul moţiunii de cenzură pe asumarea Codului Muncii a fost finalizat, va fi adoptat luni de conducerea USL şi depus la Parlament marţi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Legislativului.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat, joi, la Craiova, că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că "aritmetica este seacă, este dură".

Tot joi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Antena 3, că nu crede că moţiunea de cenzură pe care PSD o va iniţia săptămâna viitoare are şanse de a fi adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici