Guvernul, singur în stare de alertă. PSD, ALDE, Pro România nu vor să voteze. USR se mai gândeşte, la fel şi UDMR

  • Nici apelul preşedintelui Klaus Iohannis, nici instistenţele premierului Ludovic Orban nu îi înduplecă pe parlamentari să voteze prelungirea stării de alertă.
  • Raed Arafat a purtat discuţii cu partidele de opoziţie, dar argumentele aduse nu au fost destul de convingătoare.
  • PSD, ALDE, Pro România nu vor să voteze. USR se mai gândeşte, la fel şi UDMR.
Urmărește
7739 afișări
Imaginea articolului Guvernul, singur în stare de alertă. PSD, ALDE, Pro România nu vor să voteze. USR se mai gândeşte, la fel şi UDMR

Guvernul, singur în stare de alertă. PSD, ALDE, Pro România nu vor să voteze. USR se mai gândeşte, la fel şi UDMR

Nici apelul preşedintelui, nici insistenţele premierului Orban nu au speriat parlamentarii. După discuţii în biroul lui Ciolacu, Arafat nu a reuşit să convingă partidele de opoziţie să voteze prelungirea stării de alertă. PSD, ALDE, Pro România şi ALDE se împotrivesc vehement. USR se mai gândeşte.

Alternativa propusă de parlamentari ar fi să vină ei cu un proiect legislativ, nu Guvernul.

PNL vrea să mai stai în stare de alertă alte 15 zile, dar PSD le-ar da, cu îngăduinţă, 7 zile. Şansele înclină mai mult spre un rezultat negativ al menţinerii alertei. Premierul le spune să se mai gândească.

„Există foarte multe zone în ţară, localităţi, municipii, unde prelungirea acesteia nu se justifică”, a declarat Dan Barna.

Potrivit liderului USR, purtarea măştii, la nivel national, în toate localităţile unde sunt mai sunt două-trei cazuri active sau nu mai e niciun caz activ, nu e totuşi, rezolvabilă, dacă nu există decât teoretic riscul. 

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD nu va vota starea de alertă, dacă aceasta va avea forma de acum o lună. În schimb, liderul PSD afirmă că se va găsi o soluţie pentru a nu exista un vid legislativ.

 

„Nu considerăm că este nevoie de stare de alertă pe întreg teritoriul României. Ţinând cont de aceste excepţii, de purtarea măştilor în locuri închise, distanţarea de 1,5 metri, lucruri care mi se par corecte şi pe care le susţinem şi noi”, a spus Ciolacu.

Tăriceanu a respins categoric varianta prelungirii, considerând că este un mod de fraudă.

„Aşa au încercat şi cu legea privind starea de alertă. Au venit cu un proiect care prevedea o stare de urgenţă ascunsă, doar pentru că voiau să aibă sub control spitalele şi sperau să mai facă nişte achiziţii pentru prietenii de partid. (…) Şi atunci, în baza a ce vrei să prelungeşti tu starea de alertă? Doar pe vorbele spuse de Tătaru sau de Orban? Să fim serioşi!”, a comentat liderul ALDE.

Rămas fără niciun aliat, premierul Orban a făcut apel la conştiinţa parlamentarilor, pentru a nu vota politic la votul în plen.

„Mai au timp să se gândească. Eu îi sfătuiesc să nu trateze politic problema, ci s-o trateze din perspective nevoii de a asigura sănătatea publică”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili! Gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici