- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.03.2013, 14:11)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul trimite la CEDO proiectul privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate
Proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate va fi transmis şi Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), pentru un punct de vedere, primele mesaje primit în mod informal din partea Curţii fiind extrem de pozitive, a declarat premierul Victor Ponta.
Urmărește
593 afișări
Guvernul trimite la CEDO proiectul privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate
El a precizat că proiectul va fi discutat, miercuri, de Guvern şi prezentat imediat după în dezbatere publică, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare.
"Îl vom trimite şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a avea, dacă este posibil, un punct de vedere. Primele mesaje pe care le-am primit de acolo în mod informal sunt extrem de pozitive în acest sens", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.
Premierul a arătat că prin discuţii cu CEDO se va asigura că soluţia Guvernului nu va genera în continuare un număr important de dosare pe rolul acestei instanţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Guvernul intenţionează ca angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate să aibă loc la 26 martie, nu la 19 martie, cum se intenţiona iniţial.
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că proiectul privind despăgubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul că restituirile în bani se vor face pe 7 ani, clădirile retrocedate îşi vor păstra 20 de ani destinaţia actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%.
Ponta a spus că primul principiu prevede că se restituie în natură tot ceea ce se mai poate restitui în natură pe acea procedură în care timp de doi ani se fac restituirile în natură, iar în al treilea an se fac restituiri în echivalent pentru terenuri de la ADS sau din alte zone de unde mai pot fi găsite.
"Probabil propunerea va fi ca restituirile în bani, în numerar, să se facă pe o perioadă de 7 ani", a adăugat Ponta.
El a precizat că al doilea principiu se referă la faptul că toate clădirile care vor fi retrocedate în natură, dar care în acest moment sunt folosite ca şcoli, spitale sau instituţii de cultură să fie retrocedate cu obligaţia ca o perioadă de timp, respectiv 20 de ani, să îşi păstreze destinaţia.
Ponta a spus că al treilea principiu are în vedere impozitarea drepturilor litigioase.
"Deci la proprietari se restituie totul, la cei care cumpără drepturi litigioase, ceea ce presupune până la urmă o afacere, o să avem o impozitare de 85%", a spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe