- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.03.2016, 18:02)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul vrea să elaboreze Codul Administrativ al României
Guvernul vrea să finalizeze, în toamna acestui an, Codul Administrativ al României care să simplifice legislaţia administraţiei publice, astfel încât aceasta să fie mai uşor de parcurs şi de înţeles de către funcţionari şi cetăţeni.
Urmărește
648 afișări
Guvernul vrea să elaboreze Codul Administrativ al României
"Tezele prealabile indică aspectele care trebuie soluţionate în viitorul Cod Administrativ, legate de prevederi incomplete, neunitare şi, uneori, contradictorii, conţinute de cele 18 acte normative care reglementează, în prezent, administraţia centrală şi locală. Astfel, noul Cod Administrativ va unifica legislaţia actuală în domeniul administraţiei prin asigurarea unei terminologii unitare pentru aceleaşi realităţi juridice, prin completarea, corelarea şi clarificarea aspectelor legate, în principal, de ocuparea funcţiilor publice, incompatibilitatea între funcţia de viceprimar şi funcţia de consilier local şi regimul juridic al proprietăţii publice şi private a statului în unităţile administrativ-teritoriale", se arată într-un comunicat de presă al Executivului. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-o Hotărâre, Tezele prealabile ale viitorului Cod Administrativ al României, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) intenţionează să îl finalizeze în toamna acestui an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit documentului, prin elaborarea unui astfel de Cod Administrativ, legislaţia administraţiei publice va fi mai uşor de parcurs şi de înţeles de către funcţionari şi cetăţeni. Domeniile care vor face obiectul de reglementare al noului Codului Administrativ sunt administraţia publică centrală, prefectul, instituţia prefectului şi serviciile publice deconcentrate, administraţia publică locală, statutul funcţionarilor publici şi statutul juridic aplicabil personalului contractual din administraţia publică, exercitarea dreptului de proprietate publică şi privată a statului şi a unităţilor administrativ-teritoriale, răspunderea administrativă şi serviciile publice.
Intenţia Guvernului României de a unifica în coduri cadrul legal din domeniul administraţiei publice, prin intermediul unui Cod administrativ şi a unui Cod de procedură administrativă, a fost statutată încă din anul 2001, în cadrul programelor de guvernare şi programelor legislative.
În prezent, prioritatea Guvernului privind elaborarea codurilor, privite ca instrument principal de simplificare a legislaţiei, este reiterată în Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014-20120, aprobată prin HG nr. 909/2014, şi în Strategia privind mai buna reglementare 2014-2020, aprobată prin HG nr. 1076/2014.
În anul 2011, a fost finalizat un prim proiect de Cod administrativ, care, începând cu 2014, a fost actualizat din perspectiva modificărilor legislative survenite, cât şi a noilor propuneri de modificare a unor acte normative aflate în diferite stadii de elaborare la nivelul MDRAP. Legislaţia Uniunii Europene nu conţine prevederi privind codificarea actelor normative din administraţia publică.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe