Haiti: Prim-ministrul a fost evacuat în timpul vizitei după un schimb de focuri între bande

Premierul haitian Garry Conille a fost evacuat luni nevătămat dintr-o zonă a capitalei Port-au-Prince, unde membrii unei bande au deschis focul, a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului Haiti: Prim-ministrul a fost evacuat în timpul vizitei după un schimb de focuri între bande

Foto cu caracter ilustrativ

Liderul haitian încheia o vizită la Spitalul Universitar de Stat, cel mai mare spital din ţară, când mai mulţi indivizi au început să tragă cu arme automate, a declarat oficialul guvernamental pentru AFP, vorbind sub rezerva anonimatului.

Într-o înregistrare video publicată de presa haitiană, mai mulţi ofiţeri de poliţie pot fi văzuţi fugind să se adăpostească în timp ce se aud focuri de armă. Premierul Garry Conille a reuşit să iasă din clădire în siguranţă, escortat de ofiţeri de poliţie haitieni şi de agenţi kenyeni din cadrul misiunii multinaţionale de securitate sprijinite de ONU.

Instituţia medicală este situată într-o zonă controlată de bande în centrul capitalei. Spitalul în sine a fost sub controlul bandelor între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii iulie, când poliţia a reuşit să recâştige controlul. Deocamdată nu au fost făcute publice cifrele victimelor.

În ultimele luni, violenţele din Port-au-Prince au exacerbat o gravă criză umanitară, ONU estimând că aproape 600.000 de persoane au fost strămutate, o creştere de 60% faţă de luna martie. Bandele care conduc o mare parte a capitalei sunt acuzate de numeroase crime, violuri, jafuri şi răpiri pentru răscumpărare, o situaţie care s-a agravat la începutul anului, când au decis să îşi unească forţele pentru a-l răsturna pe mult contestatul fost prim-ministru, Ariel Henry.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici