Hărdău: Demisia lui Funeriu nu a fost cerută de parlamentari în genere, ci de sistemul educaţional

Preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (PDL), afirmă că demisia lui Daniel Funeriu "din fruntea Ministerului Educaţiei nu a fost cerută de parlamentari în genere, ci de propriul sistem educaţional" şi îl invită "să nu caute ţapi ispăşitori în zona Parlamentului".

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Hărdău: Demisia lui Funeriu nu a fost cerută de parlamentari în genere, ci de sistemul educaţional

Hărdău: Demisia lui Funeriu nu a fost cerută de parlamentari în genere, ci de sistemul educaţional (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Senatorul PDL Mihail Hărdău a afirmat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că, având în vedere situaţia creată la nivelul salarizării profesorilor în învăţământul preuniversitar, îi solicită ministrului Daniel Funeriu "o analiză atentă a felului în care s-a promovat reforma în educaţie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Apreciez că demisia din fruntea Ministerului Educaţiei nu a fost cerută de parlamentari în genere, ci de propriul sistem educaţional. Nu găsesc rostul şi suportul unor afirmaţii irealiste cum că demisia este cerută de unii parlamentari în scopuri personale", a arătat Hărdău.

Senatorul PDL l-a invitat public pe Daniel Funeriu "să nu caute în mod repetat ţapi ispăşitori în zona Parlamentului, inducând ideea că i se vânează postul şi să se uite mult mai îndeaproape".

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara, marţi, întrebat în legătură cu solicitarea unor democrat-liberali de a-şi da demisia, că "demisia de obicei se cere atunci când nu rezolvi probleme".

Deputatul PDL de Arad Marius Gondor afirma că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să îşi dea demisia pentru "prejudiciile cauzate cadrelor didactice" prin întârzierea apariţiei unei legi care să stabilească modalitatea de calcul al salariilor în învăţământ.

Gondor declara, marţi, că în contextul în care ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în Educaţie, ministrul Funeriu trebuie să îşi prezinte demisia.

Marius Gondor preciza că la întâlnirea de luni cu Emil Boc nu a vorbit despre demisia ministrului şi nici nu i-a pronunţat acestuia numele când a formulat unele reproşuri faţă de situaţia din învăţământ, însă spunea că după apariţia deciziei ICCJ consideră că demisia ministrului este necesară.

ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în Educaţie, cadrele didactice având astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobată prin legea 221.

"Gândul " relata că parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la întâlnirea de la Parlament, să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de proasta gestionare a situaţiei care a dus la încă o asumare şi slaba comunicare a ministrului.

Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legi privind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei. Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şi senatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţă venituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerile pedeliştilor, scria "Gândul".

"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să ne explice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus, prim-ministrului, deputatul Marius Gondor, susţinut de către colegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge la situaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici